ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρεμένος: Να διαφυλάξουμε τη δημοκρατική λειτουργία στη Βουλή

Βαρεμένος: Να διαφυλάξουμε τη δημοκρατική λειτουργία στη Βουλή

Την ανάγκη διαφύλαξης της δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου επισήμανε ο αντιπρόεδρός του, Γ. Βαρεμένος με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με την προκλητική λεκτική επίθεση χρυσαυγίτη βουλευτή προς το ΚΚΕ, στο οποίο και παρίστατο ως προεδρεύων.

"Είχαμε κάποια σοβαρά γεγονότα χθες στη Βουλή, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν να πάρουν ακόμα ευρύτερες διαστάσεις. Ιδιαίτερα στη στιγμή που βρίσκεται η χώρα η οποία και μοιάζει παγιδευμένη σε μια στενωπό και πρέπει να διαφυλάξουμε πάση θυσία τη δημοκρατική λειτουργία, όχι μόνο ως αυταξία αλλά και γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτή τη στενωπό", είπε μιλώντας στο Mega.

Και συνέχισε λέγοντας πως "προκαλεί ιδιαίτερα ερωτηματικά το γεγονός ότι τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν σε μια άλλη ευαίσθητη στιγμή όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκεκριμένη δίκη που γνωρίζετε όλοι, η συμπεριφορά μοιάζει εξωπολιτική".

Ανέφερε ότι δεν θέλει να κάνω διακρίσεις μεταξύ των μελών του συγκεκριμένου κόμματος, ωστόσο όπως είπε είναι υποχρεωμένος να βλέπει τα πράγματα από πάνω, δηλαδή από την πλευρά του προεδρείου και να πει ότι "η ομιλία του Μιχαλολιάκου στις προγραμματικές δηλώσεις δεν ήταν σε αυτό το στίγμα, δεν ξέρω αν σημαίνει τίποτα αυτό". "Οι κανονισμοί πρέπει πάση θυσία να εφαρμοστούν, υπάρχει νόμος και διατάξεις σε αυτή τη δημοκρατία η οποία πρέπει να αυτοπροστατευτεί", διαβεβαίωσε.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Καραθανασόπουλος περιέγραψε το περιστατικό κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και για μεθόδους υποκόσμου.

"Ενώ συζητιόταν το πολυνομοσχέδιο που περιέχει νέα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα η επιλογή την οποία έκανε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ήταν να επιτεθεί στο ΚΚΕ με συκοφαντίες. Και όλα αυτά επειδή νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος είχε αναφερθεί στις σχέσεις τις οποίες είχε η Siemens με τους ιδεολογικούς της προγόνους, τον Χίτλερ και όλους τους υπόλοιπους", τόνισε.

"Επιβεβαιώνει" -είπε- ότι "αποτελούν τα μαντρόσκυλα του συστήματος και με μεθόδους υποκόσμους στην κυριολεξία να προσπαθούν να δημιουργήσουν φασαρία".

Ρoή Ειδήσεων