ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη Ολάντ

Κυβερνητικές πηγές: Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη Ολάντ

Το ενδιαφέρον γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων για επενδύσεις στην Ελλάδα θα μεταφέρει στις βαλίτσες του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που επισκέπτεται την Αθήνα στις 22 και 23 Οκτώβρη και αναμένεται να μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν «ιδιαίτερα σημαντική σε πολλά επίπεδα» την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα επισημαίνοντας την ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε πρόσφατα δημόσια δήλωση υποστηρικτική για το ελληνικό πρόγραμμα και το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

Η δήλωση αυτή, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε σε κοινή εμφάνιση του Φ. Ολάντ με την Α. Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτό έχει φυσικά τη σημασία του. Εύλογα, σημειώνεται, η Ελλάδα υπολογίζει τον Φρανσουά Ολάντ ως έναν σημαντικό σύμμαχο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Η άποψη αυτή ενισχύεται σημαντικά από την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Στο κλίμα αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και το ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού, κάτι που δείχνει ότι η Γαλλία επιδιώκει να αναβαθμίσει τη σχέση της με την Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα θετικά από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται αναλόγως.

Ο Πρόεδρος Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.