ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως τις 10 Νοέμβρη θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τις συχνότητες

Ως τις 10 Νοέμβρη θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τις συχνότητες

«Ως τις 10 Νοέμβρη το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες θα είναι νόμος του κράτους», τόνισε στο Newsbomb.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος αναφερόμενο στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 19.10

Τέσσερις οι πανελλαδικές άδειες ενημερωτικού χαρακτήρα - Τι θα προβλέπεται για τη μονοθεσία δημοσιογράφων

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι όλο το Σαββατοκύριακο οι συναρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες (Ν. Παππάς, Χρ. Σπίρτζης, Λ. Κρέτσος, Μιχ. Καλογήρου κ.α.) εργάζονται πυρετωδώς, ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να λάβει την τελική μορφή του, να πάει στο Γενικό Λογιστήριο και τη Δευτέρα να κατατεθεί τελικά στη Βουλή.

Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί και μια πολύ σημαντική συνάντηση, υποβοηθητική της όλης προσπάθειας.
Οι τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι τελικά οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα που θα θεσμοθετηθούν θα είναι λίγες, μάλλον τέσσερις (πλην της ΕΡΤ).

Δεν θα δοθεί ειδική μοριοδότηση στους νυν καναλάρχες, αν και το ζητούν επίμονα και μάλιστα εκβιάζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι άδειες θα προκηρυχτούν από μηδενική βάση, χωρίς ιδιαίτερη μεταχείριση των σημερινών ολιγαρχών που τις νέμονται για πάρα πολλά χρόνια χωρίς μάλιστα να πληρώνουν, μέχρι πρόσφατα...

Ένα άλλο ζήτημα που θα προβλέπεται αφορά στις άδειες θεματικού (όχι ενημερωτικού χαρακτήρα) για τις οποίες το ποσό συμμετοχής στο σχετικό διαγωνισμό θα είναι αισθητά χαμηλότερο αυτού των αδειών ενημερωτικού χαρακτήρα, όπως επίσης θα είναι λιγότερες και οι υποχρεωτικές θέσεις εργαζόμενων που θα πρέπει να απασχολούνται.

Επίσης, όπως λένε οι πληροφορίες μας, θα προβλέπεται και η μονοθεσία στους εργαζόμενους σε δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης).

Ωστόσο θα μπορεί αυτή η μονοθεσία να «σπάει» κατ’ εξαίρεση για κάποιους δημοσιογράφους και για ειδικούς λόγους (π.χ. εργασία σε μη ανταγωνιστικό ΜΜΕ), με απόφαση του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Σχετικές ειδήσεις