ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρησκειολογία αντί για θρησκευτικά προτείνει ο Φίλης!

Θρησκειολογία αντί για θρησκευτικά προτείνει ο Φίλης!

Σε μάθημα… θρησκειολογίας πρέπει να μετατραπούν τα θρησκευτικά, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, χαρακτηρίζοντας αναγκαία την αναμόρφωση του συγκεκριμένου μαθήματος.

Σε γραπτή απάντηση που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, μετά την ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως είναι αναγκαία η αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας.

Παρόλα αυτά, όπως τονίζει ο υπουργός στην απάντηση του, το μάθημα θα προάγει με ιδιαίτερη παρουσίαση τον πολιτισμικό ρόλο της ορθοδοξίας στη χώρα, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως για ιστορικούς λόγους, τα θρησκευτικά στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα.

«Είναι αναγκαία η αναμόρφωση των θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στην χώρα μας», αναφέρει, σημειώνοντας πως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Σχετικές ειδήσεις