ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα απώλεια για ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Ηρώ Διώτη

Νέα απώλεια για ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Ηρώ Διώτη

Την παραίτησή της από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε η Ηρώ Διώτη.

Η πρώην βουλευτής, η οποία είχε καταψηφίσει τη συμφωνία του Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, παρευρέθηκε στη συνέλευση μελών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Λάρισας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε ξενοδοχείο, όπου και ανακοίνωσε την απόφασή της.

«Στις εκλογές επέλεξα να μην εκφράσω μέσω κειμένων ή ανακοινώσεων τη σαφής διαφοροποίησή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της, συμπληρώνοντας πως «θα μπορούσε να γίνει ένα συνέδριο πριν τις εκλογές όπου θα μπορούσαμε εκεί να εκφράσουμε τις διαφωνίες μας. Δεν έγινε αυτό, στις εκλογές επέλεξα να μην εκφράσω μέσω κειμένων ή ανακοινώσεων τη σαφής διαφοροποίησή μου αλλά να περιμένω να συνεδριάσει το όργανο αυτό και να έρθω εδώ να θέσω την παραίτησή μου».

Παράλληλα, η κα Διώτη μπορεί να άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να βγει. Από την εμπειρία που απόκτησα τα προηγούμενα χρόνια και από όσα μπορώ να ξέρω αυτό το σχέδιο θα αποτύχει. Εύχομαι να μην επιβεβαιωθώ», ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το πολιτικό της μέλλον.