ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Της... οργάνωσης στη Βουλή: Από τις 11 επίκαιρες ερωτήσεις απαντήθηκε μόνο μία!

Της... οργάνωσης στη Βουλή: Από τις 11 επίκαιρες ερωτήσεις απαντήθηκε μόνο μία!

Επίσημη πρεμιέρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου της νέας Βουλής, που άνοιξε στην Ολομέλεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (22/10/2015) με τον προγραμματισμό 11 επίκαιρων ερωτήσεων.

Ωστόσο, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό είχε ως αποτέλεσμα να απαντηθεί μόνο μία!

Από όλα τα μέλη της κυβέρνησης μόνο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας ήταν παρών για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιου Δαβάκη.

Η απουσία των μελών της κυβέρνησης από την Ολομέλεια προκάλεσε τη διαμαρτυρία της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τη Βουλή και χαρακτήρισε «αίσχος και ντροπή» τη στάση των υπουργών.

Ο προεδρεύων του Σώματος και ΣΤ' αντιπρόεδρος, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος εκπροσωπεί το ΚΚΕ, σημείωσε ότι δεν είναι θετικό βήμα να υπάρχει αυτή η εικόνα στην έναρξη του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Εκ μέρους του προεδρείου κάνω έκκληση προς την κυβέρνηση να μην επαναληφθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση», τόνισε ο κ. Λαμπρούλης και πρόσθεσε ότι το θέμα θα τεθεί από όλα τα κόμματα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Σχετικές ειδήσεις