ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποπομπή της Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Αποπομπή της Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, μετά τη δίωξή της, σε βαθμό πλημμελήματος, για την καθυστέρηση είσπραξης φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.

«Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γγ Δημοσίων Εσόδων, η κ. Σαββαϊδου», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, «σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημόσιους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, επίσης όχι μόνο αυτό, αλλά να ευνοούν και συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής». «Σε αυτή τη χώρα», σημείωσε, «υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν».

Στο ερώτημα εάν θα υπάρχει ένα κενό, είπε ότι «θα λυθούν όλα όπως πρέπει να λυθούν, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

Σε ερώτημα σχετικά με το εάν συμφωνούν οι εταίροι, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος, αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε και η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ομοφώνως με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή».

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Σαββαΐδου απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειές της ήταν σύννομες και είχαν την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

«Αρνήθηκα να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες.

Άλλωστε, δεν θα επιτρέψω, η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Σαββαΐδου, σε επιστολή της.

Η ίδια δήλωνε αποφασισμένη να προχωρήσει «σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη δικαίωσή μου και την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου».

Απαντώντας η κυβέρνηση, δήλωνε ότι με την ανακοίνωσή της η κ. Σαββαΐδου «δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα. Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών».

«Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης», κατέληγαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σχετικές ειδήσεις