ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των Παλαιστινίων

Κουτσούμπας: Αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των Παλαιστινίων

Με στελέχη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Μουχάνταντ Ζαράρ συναντήθηκε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, στην συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του παλαιστινιακού προβλήματος και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και καταδικάστηκε η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη επίθεση του ισραηλινού κράτους κατά του παλαιστινιακού λαού, που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων «ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα την οποία υποστηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ» και έθεσε επιγραμματικά τις θέσεις του ΚΚΕ για το παλαιστινιακό.

Συγκεκριμένα οι θέσεις είναι οι εξής:

  • Δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.
  • Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.
  • Αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές και γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ

Παράλληλα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι αποτελεί στοιχειώδη ηθική και πολιτική υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης, να ακυρώσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Σχετικές ειδήσεις