ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Η Βουλή πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία

Βούτσης: Η Βουλή πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία

Στην ανάγκη ανασύστασης της συλλογικής μνήμης σε ό,τι αφορά τους μεγάλους αγώνες του λαού μας για Ελευθερία και Δημοκρατία, ανάγκη επιτακτική για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, στις σημερινές συνθήκες βαθιάς κρίσης, οικονομικής και ηθικής, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση με θέμα «Δημόσια Ιστορία και Μνήμη» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μνήμης και εορτασμού της 71ης επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής ο κ. Βούτσης επισήμανε επίσης την αξία της ιστορικής γνώσης που προβληματίζει τους ανθρώπους και βοηθά τους νέους να αμφισβητούν τα στερεότυπα και να αναπτύσσουν τους ορίζοντές τους.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να είναι ανοικτή στην κοινωνία, σε μια αμφίδρομη επικοινωνία με πολίτες και συλλογικότητες, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της ηπείρου μας, σε σχέση με τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας, και ότι θα βρίσκεται αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Τάκη Σακελλαρίου «Σημαίες οι φοβερές της λευτεριάς» και ακολούθησε συζήτηση.