ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη ΝΔ λίγο πριν τις κάλπες

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη ΝΔ λίγο πριν τις κάλπες

Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης έστρεψαν τα βέλη τους κατά Τζιτζικώστα

Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, πριν από λίγο καιρό, ο Ευ. Μεϊμαράκης δήλωνε ότι στη ΝΔ είμαστε μια παρέα και όλοι μαζί από κοινού θα λύσουμε τα προβλήματα της παράταξης.

Σχεδόν ένα μήνα μετά η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε άλλο παρά κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας θυμίζει.

Στην τελική ευθεία πριν στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου, οι 4 διεκδικητές του προεδρικού θώκου ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα η κόντρα φτάνει στα όρια του προσωπικού. Είναι βέβαιο πως όσο πλησιάζουμε στις εσωκομματικές εκλογές η σύγκρουση θα κορυφωθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις δύο τελευταίες ημέρες εξαπέλυσε φαρμακερά βέλη εναντίον του Ευ. Μεϊμαράκη ενώ στο στόχαστρό του μπήκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωνε προς δημοσιογράφους, ότι ενδεχόμενη εκλογή του κ. Τζιτζικώστα θα οδηγήσει σε δύο αποτελέσματα: είτε αυτός που θα αναλάβει την εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή θα είναι αποτελεσματικός οπότε θα υπάρξει, εκ των πραγμάτων, δυαρχία, είτε το κόμμα θα υποχρεωθεί σε μία χαμηλού επιπέδου κοινοβουλευτική παρουσία.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εισέπραξε τα πυρά και του Ευ. Μεϊμαράκη ο οποίος από την αρχή της εκλογικής μάχης έχει αφήσει αιχμές για τον ίδιο τον κ. Τζιτζικώστα αλλά και την... αυλή του.

Παίζοντας στην... έδρα του Απ. Τζιτζικώστα, την Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Μεϊμαράκης έσπευσε να αποδομήσει τον εξωκοινοβουλευτικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας του 37χρονου Περιφερειάρχη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι οι συνθήκες απαιτούν «να υπάρχει μια Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία θα είναι συγκροτημένη, η οποία θα μπορεί να δίνει μάχη στο Κοινοβούλιο. Μέσα από το Κοινοβούλιο να γίνεται συζήτηση με την κοινωνία. Η συζήτηση με την κοινωνία δεν είναι κάτι το αφηρημένο, δεν είναι προχωράω στο δρόμο και μιλάω με τον καθένα».

Και αμέσως μετά, κάλεσε τους πολίτες να υπερβούν στην επιλογή του κριτήρια συναισθηματικά, κριτήρια τοπικιστικά, κριτήρια φιλικά και να επιλέξουν με «κριτήρια εξόχως πολιτικά, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν την σκέψη μας στο ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει κοινοβουλευτικό Πρόεδρο, ότι η μάχη είναι στη Βουλή, ότι το Πολίτευμα μας είναι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ότι μέσω Βουλής προσπαθείς να πάρεις την εμπιστοσύνη των πολιτών και να κυβερνήσεις για να υλοποιήσεις τις αρχές σου και τις ιδέες σου».

Ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στον Άλφα απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται στο γεγονός ότι η υποψηφιότητά του ξεβολεύει πολλούς.

«Ήρθε η ώρα κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός. Να αλλάξουμε εμείς τη νοοτροπία των κλειστών συστημάτων για να πείσουμε τους πολίτες πως μπορούμε και πάλι να αλλάξουμε τη χώρα. Μόνο αν κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός, μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν και πάλι».

Σχετικές ειδήσεις