ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέκα δισ. ευρώ θα χρειαστεί η ΕΕ για το προσφυγικό

Δέκα δισ. ευρώ θα χρειαστεί η ΕΕ για το προσφυγικό

Την εκτίμηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί πολλά περισσότερα χρήματα από τις χώρες μέλη για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έντινγκερ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Γερμανός πολιτικός σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες θα χρειαστούν πολλά περισσότερα χρήματα για τη συνεισφορά τους στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ιορδανία και στον Λίβανο, αλλά και για τη δημιουργία hotspots στην Ελλάδα και την Ιταλία.

«Για το 2016 η ΕΕ χρειάζεται από τις χώρες μέλη οκτώ με δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει περισσότερα από το ένα πέμπτο, δηλαδή περίπου δύο δισεκ. ευρώ», εξήγησε ο Έντινγκερ.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο: «Η Ευρώπη πρέπει να διαθέτει την ικανότητα να μπορεί να καταγράφει 10.000 πρόσφυγες την ημέρα» και σε ότι αφορά στην δημιουργία hotspots υποστήριξε πως: «Θα πρέπει να υπάρχουν εκεί απ’ όπου γίνεται η είσοδος στην Ευρώπη, όμως αν υπάρξει ανάγκη και στα γερμανο-αυστριακά σύνορα».

Ενδιαφέρον, όμως, έχει και ο σχολιασμός του Γερμανού πολιτικού για την «δεξιά στροφή» που παρατηρείται στην ΕΕ εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης: «Οι δεξιοί λαϊκιστές κερδίζουν δημοτικότητα».

Σχετικές ειδήσεις