ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Να μην πέσει στα «νύχια» του ΤΑΙΠΕΔ το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Νικολόπουλος: Να μην πέσει στα «νύχια» του ΤΑΙΠΕΔ το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Να τηρηθεί η κυβερνητική δέσμευση για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο της Πάτρας, ζήτησε, με παρέμβασή του στη Βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Λιμενάρχης της Πάτρας στέλνει τον Δήμαρχο της πόλης στον Ανακριτή συχνά - πυκνά τις τελευταίες ημέρες, γιατί δεν του αναγνωρίζει πως με το προσωρινό παραχωρητήριο, έχει το δικαίωμα της χρήσης του θαλάσσιου μετώπου».

Μάλιστα, ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτή η πρακτική είναι ένα προμήνυμα από την πολιτική ηγεσία προς το Δήμο της Πάτρας, για να τα μαζέψει από το θαλάσσιο μέτωπο, επειδή το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει τα "νύχια" του.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε, «γιατί πριν από ενάμιση μήνα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε στην Πάτρα ότι θα εξαιρεθεί το θαλάσσιο μέτωπο από τις ορέξεις κάποιων ιδιωτών, που θέλουν να το δουν να βγαίνει στο σφυρί, μαζί με τα άλλα ασημικά του ΤΑΙΠΕΔ».

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Νικολόπουλος για τη Διοίκηση του ΟΛΠΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Οι άνθρωποι που διορίζονται ξέρουμε πολύ καλά στις μικρές κοινωνίες σε ποιον τα συμφέροντα υπακούουν πολλές φορές. Είναι αδιανόητο ένα χρόνο μετά την κυβερνητική αλλαγή, να μένει στο λιμάνι της Πάτρας η ίδια η Διοίκηση, η οποία διαχειρίζεται δημόσια περιουσία σαν να ήταν δική της. Μετά τις τελευταίες ερωτήσεις μου κ. Υπουργέ, αντί να απαντήσει ο ΟΛΠΑ της Πάτρας, είχαμε πάλι αντιδράσεις από συμφέροντα, με εξώδικα και καινούργιες αγωγές. Να τους χαίρεστε και να τους κρατάτε τους κ. “Πλατυκώστες”. Να συμπεριφέρονται χωρίς ντροπή απέναντι στους θεσμούς και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση, που την απευθύνει προς τον Πρωθυπουργό, ως ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά όχι λευκή επιταγή, και ζητά ο Αλέξης Τσίπρας να τηρήσει την υπόσχεσή του και να προχωρήσει στην οριστική και τελεσίδικη παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο Πατρέων.

Διαβάστε ολόκληρη την επίκαιρη ερώτηση:

«Θέμα: Τον Δήμαρχο Πατρέων στέλνει ο Λιμενάρχης στον Ανακριτή για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Βοά ο τύπος και γράφει ότι πρόκειται για το άκρον άωτον της παραδοξότητας. Σκεφθείτε ότι υπάρχει ένα αίτημα της πόλης στο οποίο άπαντες συμπίπτουν. Δήμος, Κυβέρνηση, κοινή λογική. Κι όμως, το αίτημα αυτό παραμένει ακόμη ανικανοποίητο χωρίς κανείς από την Κυβέρνηση να έχει μπει στον κόπο, ευκρινώς και απερίφραστα να μας πει γιατί ακριβώς ματαιώνει την ικανοποίηση της απόδοσης του θαλάσσιου μετώπου που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπεσχέθη.

Ηχούν ακόμη στ' αφτιά μας οι ρητές διαβεβαιώσεις τριών πρωθυπουργών. Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας. Ο τελευταίος, μάλιστα, μας υποσχέθηκε προ ενάμισι μηνός και εξαίρεση της παραλιακής ζώνης απ' το ΤΑΙΠΕΔ. Άρα άρση του κινδύνου το θαλάσσιο μέτωπο να εκχωρηθεί σε ιδιώτες και το «φιλέτο» να περάσει στα χέρια επιχειρηματιών με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την κοινωνία.

Η υπόθεση κούρασε και κουράζει όπως και η κλήση του Δήμαρχου Πελετίδη σε απολογία με αφορμή παρέμβαση σ' έναν χώρο όπου, με βάση το προσωρινό παραχωρητήριο, ο Δήμος έχει δικαίωμα «χρήσης και εκμετάλλευσης». Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ζητά με νόμο να κατοχυρωθεί η μόνιμη απόδοση και η εξαίρεση του τμήματος από Διακονιάρη έως Μείλιχο από την δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ως εκ τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
- Η Κυβέρνηση έχει όντως την πολιτική βούληση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της;
- Θα προχωρήσει στην οριστική και τελεσίδικη παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στον Δήμο Πατρέων;
- Η Κυβέρνηση αμφισβητεί το προσωρινό παραχωρητήριο;
- Υπάρχουν προσκόμματα και ποια είναι αυτά που καθιστούν αδύνατη μια τέτοια προοπτική;
- Η κλήση Πελετίδη σε απολογία είναι προμήνυμα των κυβερνητικών διαθέσεων, είναι ένα πλάγιο σήμα που ουσιαστικά δηλώνει πρόθεση εκδίωξης του Δήμου από το θαλάσσιο μέτωπο;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων