ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Θέλουμε να απεμπλακούμε από τις πολιτικές λιτότητας

Σκουρλέτης: Θέλουμε να απεμπλακούμε από τις πολιτικές λιτότητας

«Εμείς, θεωρούμε αναγκαία αυτή τη φάση αλλά για να την αφήσουμε πίσω. Κι όχι βέβαια να πάμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, αλλά για να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας», απάντησε σήμερα, Πέμπτη (05/11/2015) ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος νωρίτερα είχε καταλογίσει στην κυβέρνηση διπλή ρητορεία, ότι από τη μία λέει ότι δεν θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα κι από την άλλη τα εφαρμόζει.

«Αυτό τον διχασμό τον αποδεχόμαστε. Δεν θα συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι μπορεί το πρόγραμμά μας να αρχίζει και να τελειώνει σε ακραίες πολιτικές λιτότητας, στα μέτρα που εξαναγκαστήκαμε να πάρουμε», είπε ο κ. Σκουρλέτης και κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «το γεγονός πως η παράταξή του διεκδικεί την πατρότητα των μνημονιακών πολιτικών, οδηγεί σε απόσταση από τον θετικό προβληματισμό που υπάρχει στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και αποδεικνύεται το καθυστερημένο εγχώριο κομμάτι».

«Και μην μας πείτε ότι χτυπάμε την πόρτα, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ανοιχτή ή κλειστή, εμείς μιλάμε από το έδαφος των αριστερών ιδεών. Αλλά αναγνωρίζουμε την ανάγκη της διαμόρφωσης πλειοψηφικών πολιτικών και κοινωνικών μπλοκ για να υπάρχουν οι μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατηγόρησε την ΝΔ λέγοντας ότι πρόκειται για την παράταξη που άνοιξε δρόμους στον εργασιακό μεσαίωνα και σήμερα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα του κατώτατου μισθού. «Φαίνεται ότι έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Δεν έχετε τύψεις για όσα κάνετε στον κόσμο της εργασίας και δεν αντιλαμβάνεστε ότι θα είστε ακόμη για καιρό στο περιθώριο», είπε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικές ειδήσεις