ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Ζήτημα για την Δημοκρατία η σύλληψη των δραστών

Κουμουτσάκος: Ζήτημα για την Δημοκρατία η σύλληψη των δραστών

Την άμεση σύλληψη των δραστών του άγριου ξυλοδαρμού του μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, ζήτησε ο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος την χαρακτήρισε «Ζήτημα για την Δημοκρατία».

Ο βουλευτή της Νέας Δημορκατίας κατηγόρησε τηνΧρυσή Αυγή ότι βρίσκεται πίσω από την άνανδρη και φασιστική επίθεση που δέχτηκε, όπως την αποκάλεσε, αμέσως μετά τηνμήνυση που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Αθηνών. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στη συνέχεια επισκέφτηκε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, καλώντας την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα.

«Όπως θα απαιτούσε κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των γνωστών- στο πανελλήνιο δραστών της χθεσινής άνανδρης φασιστικής επίθεσης καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών-πνευματικών τους γονέων. Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν, εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκοςκαι προσέθεσε:

«Γρονθοκοπούν την ελευθερία για να σκοτώσουν τη Δημοκρατία. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα δημοκρατικά κόμματα που τους εκπροσωπούν».

«Η κυβέρνηση από την πλευρά της», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, «πρέπει έμπρακτα να προστατεύσει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους. Τώρα καλείται να το αποδείξει με πράξεις και όχι με ωραία λόγια. Η άμεση σύλληψη [σ.σ.: των δραστών] είναι ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία».

«Θα είμαι πάντα απέναντι στη βία, στη μισαλλοδοξία, στην ανοησία και την ιδεοληψία, θα είμαι πάντα μαχητικά μαζί με την Δημοκρατία που δεν τρομοκρατείται αλλά και οφείλει να αυτοπροστατεύεται», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε:

«Ο κ. Φίλης έδειξε ότι δεν ελέγχει τα λεγόμενά του, δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά. Αν δεν το καταλάβει ο ίδιος μπορεί να το καταλάβει ο πρωθυπουργός».

Σχετικές ειδήσεις