ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ – «Αγκάθι» τα κόκκινα δάνεια

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ – «Αγκάθι» τα κόκκινα δάνεια

Το θέμα των κόκκινων δανείων που έχει προκαλέσει ρήγμα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ενώ τα «ζέοντα» ζητήματα της διαπραγμάτευσης συζητήθηκαν τηλεφωνικά και με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROWORKING GROUP

Τη στιγμή που βαθαίνει η ανησυχία ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μοντέλο Ισπανίας με εξώσεις και απώλειες ιδιοκτησίας σπιτιών, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και με τους Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολαντ.

Το ζήτημα αναμένεται να είναι κεντρικό και στην αυριανή (9/11) συνεδρίαση του Eurogroup.

Χαρακτηριστικό του αγώνα δρόμου που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι το οικονομικό επιτελείο είχε μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με τους τεχνοκράτες των θεσμών το απόγευμα της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, ενώ συνεδρίασε το Euroworking Group χωρίς όμως αποτελέσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το επικείμενο ταξίδι στην Τουρκία.

«Και οι τρεις καλωσόρισαν την πρωτοβουλία και την ενέταξαν στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ευρωπαίων εταίρων για συνεργασία με τη γειτονική χώρα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και ιδιαίτερα την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης. Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους συνομιλητές του τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική θέση είναι συμβατή τόσο με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Άκαρπη η συνεδρίαση του Euroworking Group

Η συνεδρίαση του Euroworking Group ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα και επισημάνθηκε ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα όπως οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία.

Οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς και πάλι …βρήκαν τοίχο, καθώς απορρίφθηκαν.

Μάλιστα, το EuroWorking Group προέτρεψε την ελληνική πλευρά να «ολοκληρώσει» την ερχόμενη Τετάρτη το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων.

Σχετικές ειδήσεις