Η Γερμανία επαναφέρει το Δουβλίνο ΙΙ εξαιρώντας την Ελλάδα

Newsroom Newsroom

Η Γερμανία επαναφέρει το Δουβλίνο ΙΙ εξαιρώντας την Ελλάδα

Η Γερμανία ενεργοποιεί ξανά τον Κανονισμό του Δουβλίνου, την εφαρμογή του οποίου είχε αναστείλει προ μηνών για τους Σύρους πρόσφυγες. Το μοναδικό κράτος-μέλος που εξαιρείται είναι η Ελλάδα.

Μετά την προσωρινή αναστολή από τη Γερμανία του Κανονισμού του Δουβλίνου για τους Σύρους πρόσφυγες στα τέλη Αυγούστου προκειμένου να αποσυμφορηθούν χώρες που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος του ισχυρού ρεύματος προσφύγων, το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναφέρει το προηγούμενο ισχύον καθεστώς.

Από την επαναφορά του Κανονισμού του Δουβλίνου για τους Σύρους πρόσφυγες στη Γερμανία εξαιρέθηκε η Ελλάδα.

Η Γερμανία θα επαναπροωθεί στο εξής και πάλι, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός του Δουβλίνου, τους πρόσφυγες από τη Συρία στην εκάστοτε χώρα-μέλος που έγινε ο πρώτος σταθμός υποδοχής τους στην ΕΕ. Όπως διευκρίνισε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, η Γερμανία εφαρμόζει αυτήν την ώρα τις διαδικασίες του Δουβλίνου για πρόσφυγες όλων των χωρών και για όλες όλα τα κράτη-μέλη εκτός της Ελλάδας. «Αυτό ισχύει και για Σύρους πολίτες από την 21η Οκτωβρίου», επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Όπως διευκρίνισε, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) εξετάζει και πάλι όλες τις πτυχές σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση πριν την εισαγωγή του εκάστοτε πρόσφυγα στην εθνική διαδικασία εξέτασης των προϋποθέσεων για τη χορήγηση ασύλου.

Παρά την επαναφορά των εν λόγω διατάξεων, η επαναπροώθηση αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναμένεται να συναντήσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση δυσκολίες. Και αυτό επειδή ελάχιστοι από τους πρόσφυγες που εισήλθαν το τελευταίο διάστημα στο γερμανικό έδαφος είχαν καταγραφεί προηγουμένως σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ.

Πηγή: left.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved