ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ στο Μαξίμου

Μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ στο Μαξίμου

Από τις 14.30 το μεσημέρι συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, με αντικείμενο τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Στο επίκεντρο όλα τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης – Αγώνας δρόμου για να «κλειδώσει» η συμφωνία με τους δανειστές εντός του Σαββατοκύριακου.

Παράλληλα, συνεχίζονται στο υπουργείο Οικονομικών οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, κυρίως για το θέμα της προστασίας από τους πλειστηριασμούς.

Πέρα από τις 100 δόσεις και τα ισοδύναμα στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, το μεγάλο "αγκάθι" είναι οι πλειστηριασμοί αλλά και η συνολική στρατηγική διαχείρισης των κόκκινων δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, οι δύο πλευρές φέρονται να είναι κοντά σε συμφωνία για τα κριτήρια προστασίας από τους πλειστηριασμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όριο για την αντικειμενική αξία της περιουσίας θα κινείται στις 180.000 ευρώ, ενώ η μεγάλη διαπραγμάτευση γίνεται για το εισοδηματικό κριτήριο.

Απολύεται 1 στους 4 τραπεζοϋπαλλήλους

Περισσότερες από 10.000 απολύσεις στις τράπεζες συμφώνησαν οι δανειστές κι η ελληνική κυβέρνηση.

Ένας στους τέσσερις τραπεζοϋπαλλήλους θα χάσουν την εργασία τους στα επόμενα δύο χρόνια, αλλάζοντας πλήρως το τοπίο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει το κλείσιμο καταστημάτων και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις