Αικ. Πελέκη: Η ΝΔ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων

Για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης...

Για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου, η Αικατερίνη Πελέκη, εν διαστάσει σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη, ανοίγει τα χαρτιά της μιλώντας στην εφημερίδα Realnews.

«Η ΝΔ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου και τον Γιώργο Βουλγαράκη» αναφέρει η Αικ. Πελέκη και προσθέτει πως θα ήθελε να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η υπόθεση του Βατοπεδίου ποινικοποιήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους», σημειώνει η Αικ. Πελέκη, ενώ για τον Γιώργο Βουλγαράκη λέει ότι ήταν ένα από τα λίγα στελέχη που επί 25 χρόνια στήριξε τη ΝΔ σε καλές και κακές στιγμές». «Δυστυχώς η ΝΔ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αναβλητικότητα αποφάσεων, ρουφιανιές μόνιμες εκ των έσω, αστάθεια επιλογών την οδήγησαν να ακυρώσει τα βασικά της στελέχη» αναφέρει η συμβολαιογράφος.

Για την περιβόητη δήλωση περί παντελονιών η Αικ. Πελέκη τονίζει πως «όταν οι υπουργοί υπέγραψαν τις κοινές αποφάσεις δεν παραδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή την υπογραφή τους, όταν ο πρωθυπουργός έδειχνε αναβλητικός στο να πάρει μία απόφαση και να κάνει μία απλή δήλωση, όταν ορισμένοι κατηγορούμενοι, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, πώς να μη μιλάω για παντελόνια;»

«Ο ίδιος ο Καραμανλής έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία να κινήσει τις διαδικασίες για Προανακριτική Επιτροπή στο ζήτημα των ανταλλαγών μεταξύ δημοσίου και μονής Βατοπεδίου. Και όμως, και ο τότε πρωθυπουργός επέτρεψε την ακύρωση βασικών στελεχών που μέχρι τότε παρουσίαζε με καμάρι.

Προσωπικά για τον Κ. Καραμανλή η Αικ. Πελέκη αναφέρει: «Πάντα τον συμπαθούσα και τον θεωρούσα βασικά άνθρωπο με λόγο τιμής και ευαισθησίες. Η αλήθεια είναι ότι με απογοήτευσε και με πλήγωσε. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε που ξέσπασε ο θόρυβος για το Βατοπέδι. Θα ήθελα να μιλήσει κάποτε στους ψηφοφόρους της ΝΔ και στους ανθρώπους που τον πίστεψαν και τον στήριξαν και να εξηγήσει γιατί επέτρεψε να ακυρωθεί με τέτοιο τρόπο το έργο του και όλη η θητεία του».

Τέλος η Αικ. Πελέκη υπογραμμίζει πως η δήλωση περί «νόμιμου και ηθικού» ήταν αποτυχημένη και ειπώθηκε από έναν άνθρωπο που εκείνη την ώρα προσπαθούσε να αποδείξει το δίκιο του».