ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας έχει ευθύνες για αυτό που ζει η Ευρώπη

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας έχει ευθύνες για αυτό που ζει η Ευρώπη

Ευθύνες στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, γι αυτό που, όπως είπε, "ζει τώρα η Ευρώπη", καταλόγισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της προεκλογικής του συγκέντρωσης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Με την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στη Γαλλία και αφού είπε ότι το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα «άλλαξε την Ευρώπη που πρέπει να αναλάβει αποφασιστική δράση", επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι έχουμε αυτή την κυβέρνηση. Διότι αργά ή γρήγορα η Ευρώπη θα καταλάβει ότι γι αυτό που ζει τώρα, δυστυχώς, η δική μας κυβέρνηση έχει ευθύνη. Διότι η δική μας κυβέρνηση είναι αυτή που με την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλάζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε τα σύνορα και στην κυριολεξία προσκάλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να απομονωθούν οι τρομοκράτες και σχολίασε: «Εμείς του απαντάμε από εδώ: Δεν σταματάς να τους μιλάς στο τηλέφωνο καλύτερα; Που τους έχεις στο κόμμα σου, που τους έχει βάλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης; Κι έχεις το θράσος να λες να απομονώσουμε τους τρομοκράτες».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε τη διαφωνία του με την αντιπολίτευση που κάνει σήμερα η Ν.Δ. και χωρίς να αναφέρει το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τόνισε: «Αν θέλετε να συνεχιστεί η σημερινή αντιπολίτευση που κάνει η Ν.Δ., τότε μην με ψηφίσετε». Αφησε αιχμές και για τη στάση της Ν.Δ. στο θέμα των καταγγελιών του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση, λέγοντας πως αν είχαν συμβεί αυτά σε κυβέρνηση της Ν.Δ. οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τέτοιες που δεν θα είχε μείνει όρθια η Ακρόπολη και παρατήρησε: «Το θέμα κοντεύει να ξεχαστεί. Εγινε σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-Μέγκα-Πανούση. Που είναι η Νέα Δημοκρατία; Πουθενά

Ο κ. Γεωργιάδης εξεπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του έτερου υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Για την περίπτωση που εκλεγεί είπε ότι επειδή δεν είναι βουλευτής «η Ν.Δ. κινδυνεύει με πολιτική εξαφάνιση», ενώ για τη στήριξη που του παρέχει ο Μάκης Βορίδης τον κατηγόρησε πως «δεν γίνεται ανανέωση με μαυρογιαλούρικες ».
Εξέφρασε και το παράπονο του για τη συμπεριφορά του Μάκη Βορίδη με τη φράση: «Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει».

Σχετικές ειδήσεις