ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Λαϊκή Ενότητα – Ο λαός να συνεχίσει τον αντιμνημονιακό αγώνα

Επέτειος Πολυτεχνείου: Λαϊκή Ενότητα – Ο λαός να συνεχίσει τον αντιμνημονιακό αγώνα

«Το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο, 42 χρόνια η εξέγερση παραμένει αδικαίωτη» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της για την επέτειο της εξέγερσης του 1973 και καλεί τον ελληνικό λαό «να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση και μαζικότητα τον αντιμνημονιακό αγώνα του», «για την πραγματική κατοχύρωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας».

«Η εξέγερση της νεολαίας και του λαού ενάντια στη δικτατορία, στην αμερικανοκρατία, στον ιμπεριαλισμό, στην εξάρτηση, στην κατάργηση της δημοκρατίας και της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας ήταν ένας καταλύτης που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην πτώση της δικτατορίας» αναφέρει η ΛΑΕ και σημειώνει ότι «το κεφάλαιο σήμερα επιχειρεί να πάρει από το λαϊκό κίνημα την ιστορική ρεβάνς, καταργεί κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, ακυρώνει την δημοκρατία, τσαλακώνει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, διευρύνει τη φτώχεια τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Τα μνημόνια αποτελούν τη συμπύκνωση της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων», «το ευρώ και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνουν μια πραγματική φυλακή των λαών», «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την πλήρη συμμόρφωσή της στις απαιτήσεις των δανειστών, επιταχύνει την εφαρμογή των πιο ακραίων αντιλαϊκών πολιτικών», ενώ «οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ισοπεδώνουν χώρες, δημιουργούν τεράστια προσφυγικά ρεύματα και οπλίζουν το χέρι των φανατικών ομάδων που σπέρνουν τον τρόμο στην Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη με αποκορύφωμα το λουτρό αίματος στο Παρίσι» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ίδια ανακοίνωση.

«Απέναντι σε αυτή την επίθεση χρειάζεται επειγόντως η ενίσχυση της λαϊκής πάλης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για να σταματήσει η νεοφιλελεύθερη-καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για να χτυπηθεί η Ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, για να αντιμετωπιστεί το κύμα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Επείγει η ανάπτυξη ενός αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος» τονίζει η Λαϊκή Ενότητα και καλεί τον ελληνικό λαό «να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση και μαζικότητα τον αντιμνημονιακό αγώνα του, για την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης, για μια πραγματικά ριζοσπαστική εναλλακτική λύση για την πραγματική κατοχύρωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Για την απαλλαγή από τα μνημόνια και το βραχνά του χρέους, για την έξοδο από την ευρωζώνη, τη σύγκρουση με την ΕΕ και την ανατροπή της. Για τον προοδευτικό παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και με σοσιαλιστική προοπτική. Με πρωταγωνιστή τη νεολαία, τους εργαζομένους, το λαό και το μαζικό αγώνα για την ανατροπή».

Σχετικές ειδήσεις