ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Νταβούτογλου για το προσφυγικό

Συνάντηση Τσίπρα - Νταβούτογλου για το προσφυγικό

Mετά την πρώτη χαλαρή συνάντηση ακολουθεί η επίσημη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αφού έχει προηγηθεί το πρωί η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στις 12:00 έχει το επόμενο ραντεβού με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, κυρίως για το προσφυγικό.

Στις 14:30 θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο πρωθυπουργών ενώ θα έχει προηγηθεί γεύμα εργασίας με διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποδεχθεί η τουρκική κυβέρνηση τη δημιουργία hot spots στο έδαφός της και από εκεί να γίνεται η μετακίνηση των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο ηγέτες παρακολούθησαν χθες τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Τουρκίας - Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το μέγεθος μέτρων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο ήταν εντυπωσιακά τόσο κατά την άφιξη του κ. Τσίπρα και του κ. Νταβούτογλου αλλά και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα , με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα και έξω από το γήπεδο.

Σχετικές ειδήσεις