ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρεμένος: Εθνικό πρόβλημα η ανεργία

Βαρεμένος: Εθνικό πρόβλημα η ανεργία

Εθνικό πρόβλημα, που βρίσκεται σε "απαράδεκτα και μη αποδεκτά επίπεδα", χαρακτήρισε την ανεργία ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, τότε η χώρα θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

"Το πρόβλημα της ανεργίας είναι εθνικό. Δεν είναι ούτε κομματικό, ούτε πολιτικό, ούτε μόνο κοινωνικό. Διότι αν η κρίση μετατραπεί σε εθνική παρακμή αυτό θα είναι καταστροφικό" είπε ο κ. Βαρεμένος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ενώ κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσφέρουν προτάσεις στα ζητήματα που διαφωνούν.

Είπε επίσης, ότι το ασφαλιστικό είναι απολύτως συνδεδεμένο με το τι θα γίνει στην οικονομία και υπογράμμισε ότι το κλίμα στη χώρα πρέπει να αλλάξει ριζικά. "Μαθηματικό μοντέλο που να σου δίνει ιδανικές λύσεις μέσα σε μια κατάσταση, όπου περίπου το 40% των εσόδων που έπρεπε να έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι απώλεια από την ανεργία, είτε από τη μαύρη εργασία όποιο εξίσωση και όποιο μαθηματικό μοντέλο και αν χρησιμοποιήσετε δεν μπορεί να σας δώσει ιδανική λύση" τόνισε.

Χαρακτήρισε ασφυκτικό το πλαίσιο μέσα στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και έκανε γνωστό ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν δυνατότητες για αλλαγές, όχι στο βασικό κορμό της συμφωνίας, αλλά -όπως είπε- να προστεθεί κάτι θετικό ή να αφαιρεθεί κάτι επώδυνο.

Ρoή Ειδήσεων