ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ίσως να είμαι αρχηγός από τον πρώτο γύρο

Τζιτζικώστας: Ίσως να είμαι αρχηγός από τον πρώτο γύρο

Αισιόδοξος ότι μπορεί να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, από τον πρώτο γύρο εμφανίστηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας: «Θα εκπλαγείτε την Κυριακή το βράδυ, ίσως είμαι αρχηγός από τον πρώτο γύρο».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 σημείωσε μεταξύ άλλων «Τη Δευτέρα, αν εκλεγώ αρχηγός, τελειώνουν Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, ως έννοιες. Θα τα αλλάξω όλα, θα τους αλλάξω όλους στη ΝΔ, από μηδενική βάση».

Είπε επίσης ότι θέλει νίκη του 45%-47% και ότι μπορεί να φέρει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις που θα φέρουν ευρύτερες νίκες.

Αναφερόμενος στο σποτ του, τόνισε: «Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν. Το σποτ μου δεν έχει καμία σχέση με τον Βαγγέλη Μαρμαράκι. Το μήνυμα του σποτ είναι ότι πρέπει να κάνουμε ρήξη με τις παλιές νοοτροπίες».

Όπως τόνισε συζητά συχνά με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά τόνισε: «Ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί 100% από τα γεγονότα που ακολούθησαν, θα παρει όμως χρόνο να δικαιωθεί και στον κόσμο. Ο Σαμαράς παρέλαβε χάος και παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ως αρχηγός της ΝΔ, θα δουλέψω για τη δικαίωση του Σαμαρά, αλλά και όλων των αρχηγών της ΝΔ».

«Η ΝΔ έχασε τις εκλογές μετά από ένα καταστροφικό επτάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήμουν αρχηγός της στις εκλογές, δεν ξέρω αν θα κέρδιζα, αλλά σίγουρα ο Τσίπρας θα έπρεπε να είχε αλλάξει σύνθημα. Ο Μεϊμαράκης έχασε στα δύσκολα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα. Πρέπει να ξαναμιλήσουμε στους ανθρώπους που διώξαμε», επεσήμανε επίσης.

Ερωτηθείς για το αν θα παραμείνει στη θέση του ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανέφερε: «Θα εκπλαγείτε από τις αλλαγές που θα γίνουν».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «Συμφωνώ με τον Άδωνι Γεωργιάδη, πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες Τσίπρα για το τρίτο Μνημόνιο»

Σχετικές ειδήσεις