ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Το δημογραφικό πρόβλημα συνδέεται και με το ασφαλιστικό

Γεροβασίλη: Το δημογραφικό πρόβλημα συνδέεται και με το ασφαλιστικό

Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων συναντήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε την κυβερνητική εκπρόσωπο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες και εξέθεσαν τα αιτήματά τους. Επίσης, επισήμαναν την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος και της μείωσης των γεννήσεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες, ως τρίτεκνη και μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων Άρτας, καθώς και τις αυξημένες υποχρεώσεις των οικογενειών με παιδιά, πόσο μάλλον οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες.

«Η ελληνική οικογένεια επένδυσε στα παιδιά της και τώρα βλέπουμε, νέοι με εξαιρετικά εφόδια, που σπούδασαν με θυσίες των γονιών τους, να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Χρειαζόμαστε χρόνο για την υλοποίηση του σχεδίου μας προκειμένου να δημιουργήσουμε ξανά προοπτικές συνολικά για τη χώρα και να αναπτυχθεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους νέους» επισήμανε.

Αναφερόμενη στο δημογραφικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι θέμα που συνδέεται άμεσα και με το ασφαλιστικό και θα τεθεί στο δημόσιο διάλογο που θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θερμό κλίμα και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για συνέχιση των επαφών.

Η αντιπροσωπεία των τριτέκων αποτελούνταν από τους: Σταύρο Πουρτουλίδη, πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκων, Μαρία Νουριζίδου, αντιπρόεδρο και Γεράσιμο Πουλάκη, γεν. γραμματέα της Ομοσπονδίας, Γεωργία Βασσιούλα, γραμματέα τριτέκνων Άρτας, Αντώνιος Ντιούδη, πρόεδρο τριτέκνων Δήμου Πέλλας, Θεοκλήτη Μεσουρίδου, πρόεδρο τριτέκνων Αττικής και Μιχαήλ Πρόιο, αντιπρόσωπο Ομοσπονδίας τριτέκνων Έδεσσας.

Σχετικές ειδήσεις