ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Πού ψηφίζουν οι τέσσερις διεκδικητές-Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα

Εκλογές ΝΔ: Πού ψηφίζουν οι τέσσερις διεκδικητές-Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα

Ώρα νέου αρχηγού για τη Νέα Δημοκρατία – Την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου ανοίγουν οι κάλπες - Δείτε τα εκλογικά τμήματα σε εσωτερικό και εξωτερικό που μπορείτε να ψηφίσετε – Πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 4 υποψήφιοι

Οι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής, 22 Νοεμβρίου στις 7:00 και θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 19:00 το απόγευμα.

Ποιο έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής ,είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για την διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης έχουν στηθεί 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά τμήματα.

Οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος (www.nd.gr). Στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας μπορείτε επίσης να δείτε τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων. Στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δυνατότητα να ψηφίσουν έχουν επίσης και Έλληνες στο γένος απόδημοι - ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια - οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Σημειώνεται επίσης ότι στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών, (σ.σ 22 Νοεμβρίου) εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως έχει οριστεί το αντίτιμο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία είναι 3 ευρώ για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης

Σύμφωνα με το καταστατικό για την εκλογή προέδρου από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να διενεργηθεί και δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή (29 Νοεμβρίου) μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ

Η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων

Mία πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος εκτιμάται ότι θα υπάρξει δύο ώρες περίπου μετά το κλείσιμο της κάλπης δηλαδή περίπου στις 21:00 το βράδυ.

Εκτιμάται ότι τα ασφαλή αποτελέσματα θα βγουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 4 υποψήφιοι

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Κρήτη το μεσημέρι της Κυραικής (22/11).

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 9.30 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς, οδός Λεβίδου 42.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 9.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου.

Το Newsbomb.gr θα μεταδώσει πρώτο τα αποτελέσμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις