ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο φιάσκο οι εκλογές της ΝΔ - Αναβλήθηκε η διαδικασία

Απίστευτο φιάσκο οι εκλογές της ΝΔ - Αναβλήθηκε η διαδικασία

Ραγδαίες είναι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά το φιάσκο με την αναβολή των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη πρόεδρου του κόμματος.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας βίωσαν σήμερα, Κυριακή (22/11/2015) το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, ενώ ξεκίνησε και ο γαλάζιος «εμφύλιος».

Αρκετά στελέχη της ΝΔ ζητούν την άμεση αποχώρηση του Βαγγέλη Μειμαράκη και της παρέας αλλά και των διαφόρων βαρόνων της γαλάζιας παράταξης που εξευτέλισαν με το χειρότερο τρόπο την ιστορία 40 και πλέον ετών. Τρίζουν τα κόκκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το χρονικό του φιάσκου

Ήταν λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί ότανη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος αποφάσισε την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που εμπόδιζαν την έναρξη της διαδικασίας.

Η εκλογική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7:00, ενώ πολλά μέλη του κόμματος στήθηκαν από το πρωί στα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ!

Έντονες αντιδράσεις από τους υποψηφίους

Για φιάσκο για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Νέα Δημοκρατία». «Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου. Επίσης, ζήτησε να ορίσει η κ. Γιαννάκου κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία και να διασφαλιστεί η διαδικασία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.

Την αναβολή των εκλογών ζήτησε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος.

Τζιτζικώστας: Να παραιτηθεί τώρα ο Μεϊμαράκης

Νωρίς, το πρωί αμέσως μετά τα προβλήματα που προέκυψαν στην εκλογική διαδικασία, μία διαδικασία που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στο Τwitter ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι νεοδημοκράτες και ζήτησε άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης.

Αμέσως μετά την απόφαση για αναβολή των εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την άμεση παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ζήτησε σήμερα.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αδιανότητα όσα συνέβησαν σήμερα, τονίζοντας πως απαξιώνουν το κόμμα και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αδιανόητα. Προσβάλλουν τους Νεοδημοκράτες, απαξιώνουν το κόμμα και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εκτός από την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη ζήτησε και την απομάκρυνση όλης της ΚΕΦΕ.

«Ακόμα και τώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Ο κ. Μεϊμαράκης που είχε αναλάβει τη διαδικασία οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστατικό. Ζητώ παραίτηση όλης της ΚΕΦΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ζήτησε να πραγματοποιηθεί σήμερα κιόλας το απόγευμα συνάντηση με τους υποψηφίους, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας κατέστησε σαφές ότι η αλλαγή που θα γινόταν σήμερα, θα έρθει πιο μεγάλη και ηχηρή την επόμενη εβδομάδα.

«Λυπάμαι για τους Νεοδημοκράτες που στήθηκαν στις ουρές και να ξέρουν κάποιοι ότι η αλλαγή που θα γινόταν σήμερα, θα έρθει πιο μεγάλη και ηχηρή την επόμενη εβδομάδα», κατέληξε ο υποψήφιος.

Δεν παραιτείται ο Μεϊμαράκης

Κύύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κατέστησαν σαφές ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παραιτείται.

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάνουν κάνουν σπέκουλα» αναφέρουν οι κύκλοι.

Η πλευρά Μεϊμαράκη

«Ο καθένας μπορεί τώρα να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα είναι το κόμμα συντεταγμένα με βάση το καταστατικό να πάει στην επόμενη ημέρα. Συντεταγμένα διευκρίνισε, σημαίνει, ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα πάρουν τις αποφάσεις.

Επέστρεψε την προκαταβολή η εταιρεία

Την ευθύνη για την αναβολή της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για το ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσιμάρας και ο υπεύθυνος μηχανογράφησης του κόμματος Φίλιππος Ταυρής συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος επέστρεψε την προκαταβολή που είχε λάβει και υπέγραψε δήλωση αποδοχής της ευθύνης.

Δηκτική ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Δημοκρατία

Μία ανακοίνωση με... αρκετή δόση ειρωνείας εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το εκλογικό φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου προέδρου.

«Η ΝΔ, δυστυχώς, αδυνατεί να ολοκληρώσει την διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ και μήνες, όμως, παρακολουθούμε έναν διαγωνισμό ανέξοδης αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορείας από τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ, χωρίς ίχνος δημιουργικής αντιπρότασης. Αν αυτό συνεχιστεί, θα είναι πολύ επιζήμιο για τον τόπο.

Ωστόσο στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ευχόμαστε αυτό να συμβεί σύντομα» καταλήγει το κυβερνών κόμμα.

Τα τεχνικά προβλήματα που οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών ήταν γνωστά εδώ και ημέρες. Όπως καταγγέλλεται, η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στους φορητούς υπολογιστές, ενώ απουσίαζαν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

Όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί προμηνύουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο κόσμος γελάει με το σημερινό φιάσκο, ενώ από ότι φαίνεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα δει πολύ σύντομα την πόρτα εξόδου.