ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Γ. Πλακιωτάκη καταλήγει για αντικαταστάτη του ο Μεϊμαράκης

Στον Γ. Πλακιωτάκη καταλήγει για αντικαταστάτη του ο Μεϊμαράκης

Δεν άργησε να σηκώσει το γάντι που του πέταξαν μπροστά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαντώντας στις αιτιάσεις τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και των αντιπάλων του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας - Να παραιτηθεί και να προσέλθει «σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει», καλεί τον Α. Τζιτζικώστα - Στην αυριανή (24/11) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να υποβάλει παραίτηση και να ορίσει τον αντικαταστάτη του.

Συγκεκριμένα, μέσω κύκλων του, ο Μεϊμαράκης τονίζει χαρακτηριστικά, σχετικά με τις διαρροές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, πως «τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου, εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας» και διερωτάται:

«Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;».

Όσον αφορά δε στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης, οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη υποστηρίζουν: Στον κ. Μητσοτάκη είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά)».

Για τον έτερο αντίπαλό του, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Μεϊμαράκης «διαρρέει» μέσω των συνεργατών του ότι: «οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα; Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», καλώντας τον σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.

Αφού υπενθυμίζουν επίσης ότι «ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές», συμπληρώνουν: «Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε».

Για τις δηλώσεις Βορίδη, σημειώνουν τέλος ότι «οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

Τον Πλακιωτάκη προτίθεται να ορίσει αντικαταστάτη του

Στο μεταξύ, το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη προτίθεται να ορίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση που προανήγγειλε το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά το φιάσκο με την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού, στην αυριανή συνεδρίασή της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης, προαναγγέλλοντας την παραίτησή του είχε αναφέρει ως πιθανούς διαδόχους του ιστορικά στελέχη όπως τη Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία είχε προταθεί αρχικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους Δημήτρη Σιούφα, Γιάννη Βαρβιτσιώτη και Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Παρόλα αυτά ωστόσο, φαίνεται ότι κατέληξε στον κ. Πλακιωτάκη, ίσως επειδή πρόκειται για εν ενεργεία βουλευτή που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του, αλλά και λόγω του ήπιου χαρακτήρα του και της καλής σχέσης του με τους άλλους υποψηφίους.

Απάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο μεταξύ, άμεση ήταν η απάντηση «κύκλων» του Κυριάκου Μητσοτάκη στις διαρροές από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υποστηρίζοντας πως: «Θα συνιστούσαμε σε όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Όσο λιγότερο προσωποποιούμε τις αντιθέσεις μας, τόσο περισσότερο υπηρετούμε την ενότητα της παράταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί».

Σχετικές ειδήσεις