ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Επιτροπές για ασφαλιστικό και Σύνταγμα πρότεινε ο Τσίπρας

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Επιτροπές για ασφαλιστικό και Σύνταγμα πρότεινε ο Τσίπρας

Υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου συνεδριάζει από τις 12:15 το μεσημέρι του Σαββάτου το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ – ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

Το «παρών» στη σύσκεψη δίνουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στο τραπέζι των συσκέψεων εκ δεξιών του Προέδρου της Δημοκρατίας κάθισαν με σειρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος.

Αριστερά του κ. Παυλόπουλου κάθισαν κατά σειρά ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα ο πρωθυπουργός χαιρέτισε κατά σειρά τους κ.κ. Λεβέντη, Καμμένο, Θεοδωράκη, Πλακιωτάκη και την κ. Γεννηματά.

Οι προτάσεις Τσίπρα και η αντίδραση των υπολοίπων

Στην ατζέντα του συμβουλίου βρίσκεται το προσφυγικό ζήτημα, το ασφαλιστικό και η συνταγματική μεταρρύθμιση.

Την ανάγκη να ενισχυθεί η χώρα διαπραγματευτικά ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν για τις συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρότασή του αυτή προσέκρουσε στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, ο οποίος επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του για τη δημιουργία hot spots στα νησιά.

Επίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να πρότεινε τη δημιουργία δύο επιτροπών από εκπροσώπους των κομμάτων οι οποίες θα επεξεργαστούν το ασφαλιστικό και την επιδιωκόμενη συνταγματκή αναθεώρηση.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε το κάθε κόμμα να ορίσει ένα πρόσωπο ως εκπρόσωπό του σε κάθε επιτροπή προκειμένου να εξειδικευθούν κοινές προτάσεις για την αναμόρφωση και την διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος και για τα θέματα που προτίθεται να τεθούν στην συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκαν αρνητικά στις προτάσεις του κ. Τσίπρα. Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είπε «όχι» στην εισήγηση του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό και εις ό,τι αφορά τα συνταγματικά πρότεινε να θεσμοθετηθεί ένας νέος εκλογικός νόμος το 2016.

Άγριος καυγάς Κουμουτσάκου – Κουίκ

Ενδεικτικό του κακού κλίματος που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ήταν ο καυγάς που σημειώθηκε έξω από την αίθουσα συσκέψεων του Προεδρικού Μεγάρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Συμβούλιο.

Την ώρα που μιλούσε επενέβη ο κ. Κουμουτσάκος και της είπε να μην δημιουργεί κλίμα με διαρροές.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ που είπε: «Τι θέλετε, να φιμώνουμε τους δημοσιογράφους;»

Στο σημείο αυτό τα αίματα άναψαν με τους δύο βουλευτές να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες.

Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν αντάλλαξαν μεταξύ τους ούτε βλέμμα.

16012315

Σχετικές ειδήσεις