ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών - Γεννηματά: Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση των συντάξεων

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών - Γεννηματά: Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση των συντάξεων

Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δεσμεύθηκε πως: «ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Δημοκρατική Παράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσουν μείωση των συντάξεων».

Δήλωσε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά: «Πιστεύω στο διάλογο και την πολιτική συννενόηση. Αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας και αυτό απαιτούν οι πολίτες από εμάς. Όμως, αυτός ο διάλογος απαιτεί απ’ όλους μας σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία».

Συνέχισε λέγοντας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως: «Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Όμως, δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα, γιατί αυτά δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά, από την πλευρά της δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις για δημιουργία δύο Επιτροπών καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε «παράκαμψη διαδικασιών της Βουλής».

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό υποστήριξε πως: «Συμφώνησα σε ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση της σημαντικής Συνόδου Κορυφής».

Και για την συνταγματική αναθεώρηση, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως: «Θεωρούμε ότι χρειάζεται τολμηρή μεταρρύθμιση. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου άμεσα από αυτήν την Βουλή».

Για το θέμα του ασφαλιστικού, η Φώφη Γεννηματά ισχυρίστηκε πως: «Όλες αυτές τις ώρες δεν συζητήθηκε καθόλου επί της ουσίας το ασφαλιστικό γι’ αυτό δε μπορούσε να υπάρχει κοινή ανακοίνωση. Τις “κόκκινες γραμμές” τις γνωρίζει ο πρωθυπουργός. Αν δε μπορεί να το χειριστεί,ας μας το πει. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση συντάξεων. Δεν αρκούν τα ευχολόγια γι’ αυτό το ζήτημα, από την πλευρά της κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις