ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θύελλα» αντιδράσεων για τους διορισμούς Σπίρτζη στο Δημόσιο

«Θύελλα» αντιδράσεων για τους διορισμούς Σπίρτζη στο Δημόσιο

Την πόρτα για το …διπλασιασμό των επικεφαλής σε ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ άνοιξε με τροπολογία ο Χρήστος Σπίρτζης, τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει τις συντάξεις, η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία παραμένει σε …δυσθεώρητα ύψη.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης φρόντισε να «τακτοποιηθούν» όσο το δυνατόν περισσότεροι σε υψηλές θέσεις στις συγκοινωνίες, καταθέτοντας τροπολογία που προβλέπει διαρχία στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών.

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης είχε αιτηθεί έγκριση του διορισμού των έξι στελεχών στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ωστόσο δεν πέρασε, καθώς τα μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν στην εκτόξευση του μισθολογικού κόστους για έξι στελέχη, αντί για τρία. Τελικά, ο κ. Σπίρτζης ρύθμισε με τροπολογία την … αύξηση του αριθμού των στελεχών.

Τι ανέφερε η αντιπολίτευση

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στοι νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε: «Μετά το πρωτοφανές ατόπημα του Υπουργού Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζη την περασμένη Παρασκευή να διορίσει 6 άτομα σε 3 θέσεις προέδρων συγκοινωνιακών οργανισμών, "σπάζοντας" τις θέσεις σε Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους, παρά το ότι αυτό το απαγορεύει πρόσφατος νόμος, έρχεται σήμερα με εκπρόθεσμη τροπολογία στο σ/ν "Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις", να νομιμοποιήσει τον αυταρχισμό του και την πρόθεσή του να "βολέψει" σε θέσεις ημετέρους. Η απόφαση του κ. Σπίρτζη είναι ένα σοβαρό πολιτικό θέμα με διοικητικές και οικονομικές συνέπειες».

Αντίστοιχα, ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ σχολιάσε ότι από την επιλογή του κ. Σπίρτζη οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με 350.000 ετησίως.

«Ο κ. Σπίρτζης δεν πτοήθηκε καθόλου από τη δημόσια κατακραυγή και το "στραπάτσο" που έπαθε στην επιτροπή ΔΕΚΟ και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ζητάει να τοποθετήσει και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο στις τρεις εταιρίες ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ. Έτσι πάει στα σκουπίδια ο νόμος (4337/2015) που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα που προέβλεπε ότι θα υπάρχει μόνο μία θέση Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στο Δ.Σ κάθε εταιρείας. Η τροπολογία διπλασιάζει τις θέσεις και ο νέος εκλεκτός της παρέας του Μαξίμου υλοποιεί το αρχικό του σχέδιο. Τακτοποιεί "τα δικά του παιδιά" με τον κάθε οργανισμό να σπαταλά άλλα 100.000 ευρώ ετησίως» σχολίασε το Ποτάμι.

Σχετικές ειδήσεις