ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Βρήκαν ημερομηνία, ψάχνουν εταιρεία...

Εκλογές ΝΔ: Βρήκαν ημερομηνία, ψάχνουν εταιρεία...

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών ξαναμπαίνει η ΝΔ έπειτα από καθυστερήσεις, ασυνεννοησίες και εκατέρωθεν αντεγκλήσεις μεταξύ των επιτελείων των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος (ΚΕΦΕ) προβλέπει να στηθούν κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει β’ γύρος στις 10 Ιανουαρίου 2016.

ΟΙ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη έπειτα από πολύωρες σκληρές διαπραγματεύσεις, οι οποίες είχαν προηγηθεί της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ, προκειμένου και η πλευρά Τζιτζικώστα να συμφωνήσει σε μια όσο το δυνατόν κοντινή ημερομηνία, έχοντας θέση ως αμετακίνητο στόχο την 13η Δεκεμβρίου και τονίζοντας ότι διακυβεύεται αυτή καθαυτή η ενότητα της «γαλάζιας» παράταξης.

Σε παραπλήσια γραμμή είχε βρεθεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο την τελευταία στιγμή συμφώνησε και εκείνος με την άποψη της ΚΕΦΕ.

Παρασκηνιακή παρέμβαση Καραμανλή

Η απόφαση της ΚΕΦΕ έρχεται στον απόηχο ενός μηνύματος με πολλούς αποδέκτες εντός ΝΔ από τον Κώστα Καραμανλή.

Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού υπογράμμισε ότι πρέπει η παράταξη να προχωρήσει πάση θυσία σε άμεσες εκλογές και αυτό με το σκεπτικό να μη δοθεί η αφορμή σε όσους καραδοκούν για μια διάσπαση του κόμματος αυτή τη στιγμή.

Όλα ανοικτά για την εταιρεία

Κι ενώ η απόφαση για τις εκλογές φαίνεται να κατευνάζει κάπως το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στους κόλπους της ΝΔ, στον αέρα παραμένει μέχρι στιγμής το τεχνικό μέρος της διοργάνωσης των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vodafone επρόκειτο να αναλάβει την τεχνική διαχείριση της εκλογικής διαδικασίας, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει την οικονομική προσφορά της.

Πηγές της Συγγρού ανέφεραν ότι η προσφορά της γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών θα είναι κατά 300.000 ευρώ μεγαλύτερη από της Infosolutions (145 χιλιάδες ευρώ περίπου για την πρώτη Κυριακή), ενώ άλλες πηγές πιθανολογούν ότι η τελική προσφορά της εταιρείας μπορεί να κυμανθεί περί τις 800.000 – 850.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στον «χορό» των προσφορών μπήκε και μια εταιρεία με έδρα τα Χανιά, η «Ελληνικά Συστήματα», δίνοντας ένα περιθώριο σφάλματος 20% ως προς το αποτέλεσμα.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί, σε κάθε περίπτωση, να κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς ουδείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς θα γεφυρωθεί το χάσμα που ενυπάρχει πλέον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απειλεί να το οδηγήσει σε διάσπαση.

Σχετικές ειδήσεις