ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο Τζον Κέρι - Τι θα συζητήσει με Τσίπρα

Στο Μαξίμου ο Τζον Κέρι - Τι θα συζητήσει με Τσίπρα

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10:30 το αεροσκάφος που μεταφέρει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε στην Αθήνα από τη Λευκωσία, την οποία επισκέφθηκε για συνομιλίες, με έμφαση στο Κυπριακό.

Ο κ. Κέρι συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αργότερα, στις 12:30, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά στο ΥΠΕΞ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναμένεται, θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ρωσοτουρκικής έντασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το ζήτημα της ασφάλειας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ό,τι προέκυψε δηλαδή το τελευταίο διάστημα και προστέθηκε στην ατζέντα του κ. Κέρι μετά την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου.

Ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης θα είναι, ασφαλώς, και το ενεργειακό, καθώς ήδη έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση από την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον κ. Κέρι τον περασμένο Απρίλιο, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Το ταξίδι του Τζον Κέρι στην Ελλάδα αποτελεί τον τελικό σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα από το Παρίσι και τη Διεθνή Σύνοδο για το Κλίμα.

Σχετικές ειδήσεις