ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Ο κύκλος κυβερνητικών συνεργασιών με τη Δεξιά έκλεισε

Φώφη Γεννηματά: Ο κύκλος κυβερνητικών συνεργασιών με τη Δεξιά έκλεισε

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία πάνω σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση» δηλώνει σε συνέντευξή της στα «Νέα» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Η ΝΔ αρχικά και ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε ολόκληρα χρόνια επέλεξαν να μείνουν μακριά από τα κάρβουνα που έκαιγαν τη χώρα, για να μην τσουρουφλιστούν. Έγιναν διαδοχικά κυβέρνηση και ελπίζω να κατάλαβαν ότι είναι επικίνδυνο για την πατρίδα το παιγνίδι με τη φωτιά» επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία ως προς το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών αναφέρει:

«Ο κύκλος κυβερνητικών συνεργασιών με τη Δεξιά έκλεισε. Η χώρα δεν χρειάζεται ούτε δήθεν "ευρωπαϊκά" μέτωπα με τη ΝΔ ούτε δήθεν "προοδευτικά" μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης όλων των δυνάμεων που πιστεύουν και στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας».

Ερωτηθείσα για τα περί συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το PSI, η κ. Γεννηματά εξαπολύει φραστική επίθεση εναντίον του Π. Καμμένου λέγοντας:

«Ο ακροδεξιός λαϊκιστής κ. Καμμένος ως κυβερνητικός εταίρος και προνομιακός συνομιλητής του πρωθυπουργού απειλεί και συκοφαντεί κατά συρροή και αρκετές φορές κατά παραγγελία. Δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν μας αγγίζουν όμως αυτά, ούτε συμψηφισμούς κάνουμε. Όλα στο φώς! Ό,τι πρέπει να διερευνηθεί για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκαν η οικονομία, η χώρα, οι πολίτες. Από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι και σήμερα. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Ιδού η Ρόδος!».

Αναφερόμενη, τέλος, στην πολιτική της κυβέρνησης τονίζει: «Η κυβερνητική πολιτική Τσίπρα- Καμμένου έχει τόση σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Η πολιτική που ακολουθούν είναι συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερης επιδρομής στην κοινωνία, διάλυσης της οικονομίας με στερεότυπες ιδεοληψίες, ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών με καθεστωτική νοοτροπία. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα κυβερνητικά του σχήματα έχουν ενσωματώσει σε πολιτική πρακτική τις χειρότερες εκδοχές της Αριστεράς και της Δεξιάς στον τόπο μας».