ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου: Προανήγγειλε την πρόσληψη 400 ατόμων στην Κοινωνική Πρόνοια (vid)

Φωτίου: Προανήγγειλε την πρόσληψη 400 ατόμων στην Κοινωνική Πρόνοια (vid)

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου προανήγγειλε ενίσχυση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση με 106 εκατ., ευρώ.

Η Θεανώ Φωτίου κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πως δεν αντιμετώπισαν την ανθρωπιστική κρίση και πως δέχονταν όσα τους επέβαλαν οι δανειστές δίχως καμία αντίρρηση.

«Το παλιό πελατειακό καθεστώς, το παλιό σύστημα τελειώνει μέσα στο 2016. Θα αντικατασταθεί από ένα απλό και σύγχρονο που θα συντρέχει όλους τους πολίτες μας που το έχουν ανάγκη να στηριχθούν. Ξέρουμε ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, θέλουμε όμως να βάλουμε το αποτύπωμά μας. Θα προχωρήσουμε με κοινωνική συναίνεση…», είπε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως υποστήριξε σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσα στο μήνα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας θα στελεχωθούν με 400 άτομα.

Κάλεσε δε, την αντιπολίτευση να στηρίξει το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς όπως τόνισε «είναι αναγκαίο όσο ποτέ».

Σχετικές ειδήσεις