ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά η γερμανική πρεσβεία στο δημοσίευμα της Die Welt

Τι απαντά η γερμανική πρεσβεία στο δημοσίευμα της Die Welt

Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα απάντησε, σε φανερά ενοχλημένο ύφος, στο δημοσίευμα της Die Welt, ότι χαρακτήριζε την Ελλάδα «πλοίο ακυβέρνητο», πιέζοντας ουσιαστικά για τη δημιουργία μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα:

«Αναφορικά με πρόσφατα γερμανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.

Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές».