ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Δεν ζητήσαμε εμείς να φύγει το ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση

Γεροβασίλη: Δεν ζητήσαμε εμείς να φύγει το ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση

«Η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει τους μηχανισμούς να λύνει μόνη τα ζητήματά της εν μέσω οικονομικής κρίσης». Αυτό δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (10/12/2015) η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι «το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα και αυτό δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν».

«Ξαφνικά εμείς δεν αλλάξαμε στάση για το ΔΝΤ και το ρόλο του. Αυτό είναι το ένα κομμάτι της συζήτησης. Το άλλο είναι ότι ξέρουμε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει στο Πρόγραμμα, αυτό έρχεται από την προηγούμενη συμφωνία, και η καινούργια συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι, έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο έως το Μάρτιο οπότε το ίδιο θα αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του. Αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Σημείωσε πάντως πως «είναι άλλο οι υποχρεώσεις που έχει η χώρα έναντι του ΔΝΤ, τις οποίες γνωρίζει, ενδεχομένως το ΔΝΤ να συμμετάσχει και σε αυτό το πρόγραμμα, και αυτό είναι κάτι που το ξέρει η κυβέρνηση, όμως είναι άλλο να λέει η κυβέρνηση την άποψή της για το ρόλο του ΔΝΤ».

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε δε ότι «κάθε φορά που κάποιος θα βγαίνει στο εξωτερικό και θα στρέφεται κατά της χώρας και του ελληνικού λαού, θα παίρνει και την απάντηση που του αξίζει».

Σε ερώτηση σχετικά με το σχόλιο της κυβέρνησης, στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε καμία κόντρα με τον κ. Σόιμπλε, απάντησε σε δημοσιεύματα και δηλώσεις του ίδιου που προηγήθηκαν.

Για την επιχείρηση στην Ειδομένη και το γεγονός ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στα κανάλια να καταγράψουν σκηνές, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι τις απαντήσεις της έδωσε ο ίδιος κ. Τόσκας ο οποίος είπε ότι η απομάκρυνση έγινε για λόγους ασφαλείας διότι υπήρχαν πληροφορίες που δεν ήταν οι καλύτερες και στο πλαίσιο αυτό υπήρξε μια υπερβολή.

«Σας άρεσε που έγινε όλη αυτή η επιχείρηση και δεν υπήρχε εικόνα από αυτό;», ήταν ένα ερώτημα που τέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο. «Τίποτε δεν μου αρέσει από αυτό που βλέπω. Δυστυχώς βιώνουμε εικόνες της ζωής ανθρώπων που δεν τιμούν το ανθρώπινο είδος και τον πολιτισμό μας. Βλέπουμε νεκρά παιδιά στη θάλασσα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και δεν αρνήθηκε ότι ενδεχομένως υπήρξε υπερβάλλων ζήλος για λόγους όμως ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις