ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωρα Πρωθυπουργού - Λεβέντης: Η κυβέρνηση προχειρολογεί και αυτό θα κοστίσει

Ωρα Πρωθυπουργού - Λεβέντης: Η κυβέρνηση προχειρολογεί και αυτό θα κοστίσει

Για προχειρότητα και χωρίς κανένα σχεδιασμό ή οργάνωση σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στην χώρα μας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πάμε να αντιμετωπίσουμε το τσουνάμι που έρχεται σε συνθήκες καλοκαιριού, με δεδομένα βαρυχειμωνιάς».

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, επίκαιρης ερώτησης του προς τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό, ο κ. Λεβέντης καταλόγισε στη κυβέρνηση αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, μίλησε για πρωτοβουλίες που δεν πήρε έγκαιρα, ενώ χαρακτήρισε «λύση του γόνατος» τα «hot spots».

«Η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έπρεπε να υπάρχει ένας σχεδιασμός. Έχω την εντύπωση ότι και στο προσφυγικό η κυβέρνηση προχειρολογεί και αυτό θα κοστίσει. Όπως και στο οικονομικό που έλεγε ότι διαπραγματεύεται και ότι ο κ. Σόιμπλε έβγαλε το πρόγραμμα, ότι θα έχει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα και ο πρωθυπουργός έκανε την απόλυτη υποχώρηση και υπέγραψε τα πάντα» ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε:

«Χωρίς σχέδιο και χωρίς οργάνωση 700.000 άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα. Όλο και περισσότεροι μαζεύονται στην Αθήνα χωρίς να έχουν που να πάνε. Πολλοί έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση αναζητώντας άλλους τρόπους διαφυγής. Σε λίγες μέρες πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα χωρίς να ξέρουμε που είναι. Δεν είχε οργανωθεί ο τόπος. Που θα φιλοξενηθούν, 4000 νεοεισερχόμενοι έφτασαν χθες από τα νησιά στην Αθήνα.

Μόνο προσωρινοί δεν είναι. Κανένας προγραμματισμός της κυβέρνησης δεν υπάρχει» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεβέντης.

Σχετικές ειδήσεις