ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Άρχισαν τα όργανα - Τσακώνονται για τους εθελοντές

Εκλογές ΝΔ: Άρχισαν τα όργανα - Τσακώνονται για τους εθελοντές

Σκηνικό κλιμακούμενης έντασης παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η Νέα Δημοκρατία, ένα μόλις εικοσιτετράωρο προτού ξεκινήσει η «πρόβα τζενεράλε» για την τεχνική διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, καθώς ήδη αρκετές ΝΟΔΕ έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στη Συγγρού, για τα πρόσωπα που θα εκπαιδευτούν για την χρήση των tablets στις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά», ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης είχε στείλει επιστολή στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του κόμματος, από τους οποίους ζητά να διαθέσουν τους υπαλλήλους που έχουν για τις εσωκομματικές εκλογές.

Ωστόσο, οι τοπικές ΝΟΔΕ άρχισαν να αντιδρούν με οργισμένο τρόπο, καταδεικνύοντας το ιδιαίτερα κακό κλίμα που υπάρχει στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΟΔΕ Σερρών αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της: «Σε περίπτωση που η λίστα των χειριστών Η/Υ δεν επανέλθει στην μορφή που σας έχουμε αποστείλει με e-mail, η παρατυπία που διαπράξατε θα διαρρεύσει στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ ευρέως γνωστό θα γίνει και το γεγονός ότι με δόλο – όπως έχουμε την πεποίθηση ότι συμβαίνει – ορίζονται οι χειριστές Η/Υ προκειμένου τα αποτελέσματα των εκλογών να δρομολογηθούν προς πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις».

Η ΝΟΔΕ Καβάλας τονίζει: «Η εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου καθίσταται προβληματική λόγω της έμπνευσης – αγνώστων μέχρι στιγμής – στελεχών της κεντρικής διοίκησης του κόμματος μας να μοιράσουν τα τερματικά “tablets” σε πρόσωπα άγνωστα στον κομματικό μας μηχανισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή της ΝΟΔΕ Λέσβου: «Σας έστειλα χειριστές Η/Υ ανά κάλπη, για τις θέσεις που γνώριζα (15 Η/Υ), μαζί με αναπληρωματικά άτομα, περιμένοντας από εσάς να γίνει επιβεβαίωση και να έχω ενημέρωση για τυχόν προβλήματα. Αντί αυτού πληροφορήθηκα τυχαία, ότι η μηχανογράφηση του κόμματος, μόνη της και χωρίς να ενημερώσει τη ΝΟΔΕ, πραγματοποιεί αυθαίρετες αλλαγές τόσο στις θέσεις που θα πάει κάθε χειριστής, όσο και σε ονόματα χειριστών».

Όλα αυτά προμηνύουν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η προσέλευση των εκλογέων στις κάλπές.

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις