ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Σήμερα το crash test μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες

Εκλογές ΝΔ: Σήμερα το crash test μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες

Νευρικότητα επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία καθώς σήμερα, Κυριακή (13/12/2015) πραγματοποιείται η κρίσιμη «πρόβα τζενεράλε» επί της τεχνικής διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών που θα γίνουν σε μία εβδομάδα από τώρα.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΒΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ - ΠΥΡΑ ΝΟΔΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η ανησυχία στη γαλάζια παράταξη, που προχωρά στις κάλπες με νωπές ακόμη τις μνήμες από το εκλογικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Όλοι επιχειρούν να ξορκίσουν τον «δαίμονα» της αποτυχίας και ζητούν από την ηγεσία του κόμματος να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε τίποτε να μην πάει στραβά, καθώς και το παραμικρό λάθος μπορεί πλέον να αποβεί μοιραίο για το μέλλον της παράταξης.

Και τούτο γιατί, το τελευταίο διάστημα το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, ιδίως μεταξύ των επιτελείων των τεσσάρων υποψηφίων, τα οποία αν και φανερά επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε επίπεδο αντεγκλήσεων, παρασκηνιακά συμμετέχουν σε έναν υπόκωφο αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ενότητα εμφύλιο πόλεμο.

Ήδη από χθες Σάββατο (12/12/2015) σημειώθηκαν και οι πρώτες διαμαρτυρίες προς τη μεταβατική ηγεσία της ΝΔ, με τις επιστολές που απέστειλαν αρκετές από τις ΝΟΔΕ του κόμματος στην περιφέρεια.

«Αγκάθι» παραμένει το ζήτημα των εθελοντών που θα διαχειρίζονται τα tablets τη βραδιά της εκλογικής μάχης, με τους εκπροσώπους των ΝΟΔΕ να διαμαρτύρονται έντονα προς την ηγεσία του κόμματος, για το ποιοι εν τέλει θα στελεχώσουν το τμήμα αυτό της διαδικασίας.

«Γρίφος» η συμμετοχή

Εκείνο που σίγουρα προβληματίζει έντονα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τι θα γίνει με την προσέλευση των εκλογέων στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή.

Το φιάσκο του Νοεμβρίου οδήγησε σε πλήρη απαξίωση την εκλογική διαδικασία, και εκείνο που φοβούνται στη ΝΔ είναι μια χαμηλή συμμετοχή. Αφενός κάτι τέτοιο αποδυναμώνει τη νομιμοποίηση του ανθρώπου που θα αναλάβει το χρίσμα του προέδρου στη ΝΔ, αφετέρου μια ενδεχόμενη «χαμηλή πτήση» στην προσέλευση του κόσμου θα δημιουργήσει πρόβλημα στον τελικό λογαριασμό των εκλογών.

Ήδη το συνολικό κόστος εκτιμάται κοντά στο 1 εκατ. ευρώ και είναι γνωστό πως ο κομματικός κορβανάς δεν έχει χρήματα ούτε για τα βασικά.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΝΔ από την «Έξυπνα Συστήματα»

Νέα προβλήματα ανακύπτουν ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ καθώς η εταιρεία «Έξυπνα Συστήματα» προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Η εταιρία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του κόμματος ζητώντας να παγώσει η εκλογική διαδικασία, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Η «Έξυπνα Συστήματα», σε ανακοίνωσή της, καταγγέλει τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα επέλεξε τη Vodafone για να «τρέξει» τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της ανέφερε: «Μετά την αποτυχία διενέργειας των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 22/11, λάβαμε γνώση και ανταποκριθήκαμε στην νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία και τη λειτουργία του συστήματος εκλογής προέδρου, της Νέας Δημοκρατίας.

Η εταιρεία μας ως γνωστόν όχι μόνο έλαβε μέρος στον διαγωνισμό για την κατασκευή και λειτουργία του συστήματος της εκλογικής διαδικασίας, αλλά το παρουσίασε σε πλήρη λειτουργία. Επιπλέον ανταποκρίθηκε πλήρως, σε ό,τι ζητήθηκε από την Νέα Δημοκρατία, σε ασφυκτικό χρονικό περιβάλλον, με σκοπό να εγγυηθεί προς τα μέλη των επιτροπών, την δυνατότητα μας ώστε η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας να είναι αδιάβλητη. Όλα αυτά μέχρι και την Τετάρτη 02/12 οπότε και παραλάβαμε δείγμα του τεχνολογικού εξοπλισμού, (tablets) με σκοπό να μην χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και να προχωρήσουμε στις ανάλογες παραμετροποιήσεις.

Ενώ μέχρι τότε γνωρίζαμε ότι καμία άλλη εταιρεία δεν είχε καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο, τόσο για το τεχνικό όσο και για το οικονομικό κομμάτι, εργαζόμασταν με το σύνολο του δυναμικού μας για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών την 13η του Δεκέμβρη. Τότε μια επιστολή αποδείχθηκε ικανή να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της πρόσκλησης ενδιαφέροντος αλλά και μέχρι εκείνης της στιγμής, αντιληψής μας ότι αναλαμβάναμε το εν λόγω έργο.

Συγκεκριμένα γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δηλώνει με επιστολή παρακαλώ, ότι μπορεί να αναλάβει την διαδικασία εκλογής προέδρου,όχι για τις 13/12 όπως είχε ζητηθεί αλλά για τις 20/12,αξιολογώντας επιπλέον παντελώς αναρμοδίως οτι εάν γίνουν οι εκλογές στις 13/12 έχουν ποσοστό αποτυχίας 20 με 25%.Η ΚΕΦΕ χωρίς να έχει στα χέρια της καμιά τεχνική ή οικονομική προσφορά από την εν λόγω εταιρεία, με δεδομένη τη δύναμη του μεγέθους, του ονόματος και μόνο, επιλέγει να συνεργαστεί μαζί της».

«Για τις ευθύνες, τις παραλείψεις αλλά και την παραπλανητική συμπεριφορά του μηχανισμού, η εταιρεία μας θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη όπως οφείλει για να προστατέψουμε το κύρος μας καθώς προσπάθησαν να μας προβάλλουν ως μια μικρή και άσημη εταιρεία, πράγμα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα καθόσον η εταιρεία μας με πολυετή παρουσία στην Ελληνική αγορά έχει εκτελέσει με επιτυχία πάρα πολλά έργα αναλόγων πιεστικών απαιτήσεων και έχει ενεργή πελατειακή βάση πάνω από 6500 χιλ. ΑΦΜ», αναφέρεται επίσης.

Σχετικές ειδήσεις