ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Θα καταργηθεί η διάταξη για τα δάνεια των κομμάτων

Παπαγγελόπουλος: Θα καταργηθεί η διάταξη για τα δάνεια των κομμάτων

Τη δέσμευσή του να καταργήσει τη διάταξη που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία οι διοικήσεις των Τραπεζών δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει στα κόμματα επανέλαβε ο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή«χρυσή εφεδρεία της χώρας».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο κ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι αντισυνταγματική, ωστόσο η κατάργησή της δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.

«Η κατάργηση της διάταξης από μόνη της δεν επιτρέπει την τιμωρία των υπαιτίων» συμπλήρωσε.

«Είναι αυτονόητο ότι τα Τραπεζικά Ιδρύματα θα προχωρήσουν στην είσπραξη των δανείων που έχουν χορηγήσει, καθώς διαφορετικά μπορεί να κατηγορηθούν για κακουργηματικό αδίκημα», σημείωσε επίσης.

«Ωστόσο» συμπληρώνει «είναι αυτονόητο ότι τα τραπεζικά ιδρύματα θα προχωρήσουν στην είσπραξη των δανείων που έχουν χορηγήσει, καθώς διαφορετικά μπορεί να κατηγορηθούν για κακουργηματικό αδίκημα».

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα αποκαλεί τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «πρόεδρο της καρδιάς όλων των Νεοδημοκρατών», αλλά και «χρυσή εφεδρεία της χώρας».

Σχετικές ειδήσεις