ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική παραδοχή Τσίπρα: Εφαρμόζω το λάθος φάρμακο

Προκλητική παραδοχή Τσίπρα: Εφαρμόζω το λάθος φάρμακο

Από τη μία φέρνει σκληρά μέτρα στη Βουλή και από την άλλη δηλώνει προβληματισμένος για το μέλλον

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Πρωθυπουργός «δύο όψεων» φαίνεται πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας καθώς από τη μία φέρνει στη Βουλή βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή και από την άλλη δηλώνει προβληματισμένος για το μέλλον.

Την ώρα που στο ελληνικό Κοινοβούλιο συζητείται το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να με δηλώσεις να ρίξει τις ευθύνες στους δανειστές και να δηλώσει ευθαρσώς πως αναγκάζεται να εφαρμόσει στην Ελλάδα ένα λάθος φάρμακο.

Ο πρωθυπουργός του «πρώτη φορά Αριστερά», ο άνθρωπος που τόνιζε ότι δεν πρόκειται να χαθεί η εθνική κυριαρχία, ο πολιτικός που έσκιζε προεκλογικά τα μνημόνια και έλεγε στους δανειστές ότι θα χορεύουν πεντοζάλη, παραδέχεται ότι εφαρμόζει πιστά τη συνταγή που του επέβαλαν οι δανειστές.

Οι δηλώσεις στους New York Times

Αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφο των New York Times.

Σε επίσκεψή του στην Αθήνα δέκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Jim Yardley συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει επιλυθεί και ότι η «συνταγή» της λιτότητας αποδείχθηκε το λάθος φάρμακο. Επιτέθηκε στις πολιτικές Βερολίνου και Βρυξελλών, λέγοντας πως αποτελούν έναν «ζουρλομανδύα» και διερωτήθηκε γιατί η οικονομική ανάκαμψη ήρθε πολύ πιο γρήγορα στις ΗΠΑ από ό,τι στην Ευρώπη.

Οι Βρυξέλλες είναι το βασίλειο της γραφειοκρατίας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας προβληματισμένος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Νομίζω δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη όταν είσαι μόνος σου», είπε ο κ. Τσίπρας. «Είδαμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δουλειά πλέον του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να εφαρμόσει αυτό που θεωρεί λάθος φάρμακο, ελπίζοντας ότι η χώρα του δεν θα εκραγεί ενώ θα την κάνει πιο ελκυστική για τους ιδιώτες επενδυτές και στη συνέχεια να προσπαθήσει να «ανακτήσει την εθνική κυριαρχία».

Ο Τσίπρας ανέφερε ότι ακόμα θεωρεί τον εαυτό του ευρωπαϊστή και ότι ενθαρρύνεται από την άνοδο των αριστερών κομμάτων στην Ισπανία και την Πορτογαλία. «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μόνη της», σημείωσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις Βρυξέλλες το βασίλειο της γραφειοκρατίας, ένα μέρος όπου υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και όπου οι πιο σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

«Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον», υπογράμμισε.

Τι πρωθυπουργός είστε λοιπόν κ. Τσίπρα; Γιατί σας εξέλεξε ο ελληνικός λαός; Άλλα τάζετε στους Έλληνες και άλλα υπογράφετε με τους δανειστές; Αν το παραδέχεστε και εσείς ο ίδιος ότι εφαρμόζετε τη λάθος συνταγή που σας υπέδειξαν οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας τοκογλυφίας, τότε ας κλείσουμε και τη Βουλή... ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας ότι δήθεν έχουμε Δημοκρατία.

Σχετικές ειδήσεις