ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Φλαμπουράρη για το «πόθεν έσχες»

Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Φλαμπουράρη για το «πόθεν έσχες»

Στο «κόκκινο» έφτασε σήμερα, Παρασκευή (18/12/2015) η αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ύστερα από σχετική επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ για το «πόθεν έσχες» του τελευταίου.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Φλαμπουράρη ότι είναι «φοροκλέφτης» και ότι έχει υποβάλλει «ψευδές πόθεν έσχες».

Όπως είπε «το μεγαλύτερο παραμύθι της μεταπολίτευσης αποδείχθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» και επιτέθηκε στον παριστάμενο υπουργό και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού λέγοντάς του: «Είχατε και το θράσος να απειλήσετε με προσφυγή στην Δικαιοσύνη».

«Σε μένα όμως δεν περνάει το θράσος» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «στην περίπτωση Φλαμπουράρη το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν ήταν απλώς ένα παραμύθι αλλά ένα ψέμα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντάς του ότι αυτό που έχει δηλώσει -πως έχει 40 χρόνια αγώνες στην Αριστερά- δεν σημαίνει ότι «μπορείτε να είστε φοροκλέφτης και να κάνετε ψευδές πόθεν έσχες».

«Ας υποθέσουμε όμως ότι δεν ισχύουν αυτά», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης για να του πει: «Είπατε ότι μια μέρα μετά τις εκλογές πήγατε στην αστυνομία και ότι κάνατε μεταβίβαση των μετοχών. Να μας δείξετε την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού όπου πρέπει να φαίνονται οι δόσεις από την μεταβίβαση των μετοχών.»

Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος τον κατηγόρησε για ψεύδη κι ότι δεν αναζητεί καν τα στοιχεία πριν προβεί σε καταγγελίες, αντιτείνοντας ότι έχει μεταβιβάσει έγκαιρα και νόμιμα τις μετοχές της κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία συμμετείχε.

Τόνισε δε πως ακόμα κι αν δεν ο κ. Γεωργιάδης δεν δέχεται το ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο μεταβιβάστηκαν οι μετοχές, υπάρχει και συμβολαιογραφική πράξη με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου.

Πλήρη κάλυψη στον κ. Φλαμπουράρη προσέφερε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι «όταν κάποιος δεν μπορεί να χτυπήσει τους δημοφιλείς πρωθυπουργούς, τότε χτυπά το περιβάλλον τους».

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Φλαμπουράρη, καθότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του με συμβολαιογραφική πράξη τον περασμένο Σεπτέμβριο, και εν λόγω η πράξη καλύπτει οτιδήποτε μπορεί να του αποδοθεί σε σχέση με την όλη διαδικασία», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος

Ο κ. Παπαγγελόπουλος συνέχισε ότι «ούτως ή άλλως ο κ. Φλαμπουράρης είχε αποξενωθεί από την εταιρεία του από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και παρέδωσε τις μετοχές, με δεδομένο ότι ειδοποιήθηκε για την υπουργοποίησή του».

Σχετικά με το τη ρύθμιση που έχει κάνει ο υπουργός Επικρατείας με την ΕΥΔΑΠ, ο κ. Παπαγγελόπουλος διευκρίνισε ότι «όταν ο κ. Φλαμπουράρης προχώρησε στη ρύθμιση του λογαριασμού ύδρευσης στο Δήμο της Αίγινας δεν είχε ακόμα εισπράξει το 1 εκατομμύριο ευρώ από την πώληση των μετοχών του, καθώς η πρώτη δόση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου».

Σχετικές ειδήσεις