ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Οι άνθρωποι πίσω από τους υποψηφίους για την αρχηγία της ΝΔ

Εκλογές ΝΔ: Οι άνθρωποι πίσω από τους υποψηφίους για την αρχηγία της ΝΔ
Πυρετός επικρατεί στα στρατηγεία των τεσσάρων υποψήφιων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας καθώς αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ. Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο το πρωί στις 7:00 και θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ. Εάν κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη δεν συμπληρώσει το 50% και χρειαστεί επαναληπτική εκλογή αυτή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.

ΤΟ NEWSBOMB ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

Το newsbomb.gr χαρτογραφεί τα τέσσερα «στρατόπεδα» και σας παρουσιάζει τα πρόσωπα που... κρύβονται πίσω από τους υποψηφίους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας.

Ευ. Μεϊμαράκης

Σταθερός στις επιλογές σχετικά με τους συνεργάτες του εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μειμαράκης, καθώς αποφάσισε να αναμετρηθεί με τους υπόλοιπους υποψηφίους χρησιμοποιώντας την ίδια ομάδα που είχε και στις εθνικές εκλογές. Στο κέντρο της Αθήνας στο πολιτικό γραφείο του Β. Μειμαράκη το alter ego του και σε αυτήν την εκλογική διαδικασία είναι ο Θ. Αμπατζόγλου, όποιος τον εκπροσωπεί στην ΚΕΦΕ , αλλά παράλληλα έχει και την γενικότερη εποπτεία και στενό έλεγχο του επιτελείου μαζί τον Σ. Καομάτζο. Στο πλευρό του Β. Μειμάρακη ο κειμενογράφος Γ. Χατζής, ο δημοσιογράφος Α. Αθανασίου και ο Ν. Καραχάλιος. Διευθύντρια γραφείου τύπου η δημοσιογράφος Π. Γαβρά.

Απ. Τζιτζικώστας

Πριν από μερικές μέρες το στρατηγείο του Απόστολου Τζιτζικώστα μετακόμισε από την Περιφέρεια στα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας. Στην οδό Πανεπιστημίου 39, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συναντά καθημερινά το στενό επιτελείο του, το οποίο αποτελούν, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ κ. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και στρατηγικής του κ. Γρηγ. Τσιμογιάννης και οι στενοί συνεργάτες του κ. Γ. Καραγιάννης, Στ. Σταθόπουλος, Παν. Γεωργόπουλος (στενός πολιτικός φίλος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη), Αρης Μάτσικας, κ.ά.

Κυρ. Μητσοτάκης

Στον πυρήνα των συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη συγκαταλέγονται πολλά στελέχη με εκλογική εμπειρία, όπως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και άλλοτε διευθυντής του γραφείου του κ. Κων. Μητσοτάκη, Διον. Χατζηδάκης, ενώ στην προσπάθεια διεύρυνσης της επιρροής του συμμετέχουν πρόσωπα όπως π.χ. ο κ. Β. Κορκίδης από την ΕΣΕΕ. «Εννοείται» επίσης –όπως η ίδια άλλωστε είπε– ότι την υποψηφιότητά του στηρίζει και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Αδ. Γεωργιάδης

Στην οδό Ακαδημίας 84 βρίσκετε το επιτελείο του Α. Γεωργιάδη. Εκεί δεσπόζει η παρουσία της Βασιλείας Κατραβά λεγόμενο «δεξί χέρι» του εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Όλα τα τηλεφωνήματα, τα e-mails και τα ραντεβού περνούν από εκείνη πριν φτάσουν στον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη. Στο γραφείο τύπου βρίσκεται η δημοσιογράφος Σίλεια Σκουτελάκου η οποία διαχειρίζεται τις καθημερινές επαφές με τα ΜΜΕ για τα τρέχοντα θέματα και τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ανά την επικράτεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

https://www.newsbomb.gr/tag/ekloges-nd