ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλνει Συριζαίους ο Τσίπρας για να ψηφίσουν Μεϊμαράκη;

Στέλνει Συριζαίους ο Τσίπρας για να ψηφίσουν Μεϊμαράκη;

Λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την έναρξη της εκλογικήςδιαδικασίας ανάδειξης του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και όργιοφημών εμπλέκει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σε έναπερίεργο και απολύτως... ύποπτο παιχνίδι μεταξύ τους συνεννόησης, με«παρέμβαση» του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφοφόρων του κόμματος, υπέρ του Μεϊμαράκη.

Το Newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει σαφέστατη προτίμηση για την κατάκτηση της νίκης στην εκλογική αναμέτρηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καθώς γνωρίζει πως αν κάτι τέτοιο συμβεί, η δεξιά παράταξη δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει ξανά αυτή τη χώρα και ο ίδιος θα παραμένει πρωθυπουργός, όσα μνημόνια κι αν επιβάλλει στον ελληνικό λαό.

Από την άλλη πλευρά, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είναι απολύτως βέβαιο ότι το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει και που με αυτό θα αρκεστεί, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να κάνει τη ΝΔ «τσόντα» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να καθίσει στην καρέκλα του προέδρου.

Καμία δυναμική δεν μπορεί να προσφέρει στο κόμμα, καμία απολύτως αλλαγή δεν είναι σε θέση να επιφέρει στις χαμένες αξίες της Νέας Δημοκρατίας, ενώ γνωρίζει πως το δικό του πολιτικό παρελθόν είναι τέτοιο που ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να τον «χτυπάει» σαν χταπόδι για τα πολλά επόμενα χρόνια, ειδικά τώρα που έχουν ως κυβέρνηση στα χέρια τους, όλους τους φακέλους των συμβάσεων που είχε υπογράψει ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Φημολογείται, λοιπόν και μάλιστα εντονότατα τις τελευταίες ώρες ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι διατεθειμένος να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο, παρεμβαίνοντας υπέρ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην εκλογική διαδικασία που θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής.

Και αν πράγματι κάτι τέτοιο ευσταθεί, τότε θα πρέπει οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να αντιδράσουν μαζικά και να αποδοκιμάσουν με τη δική τους ψήφο, αυτή τη «βρώμικη» και κάτω απ' το τραπέζι συμφωνία. Αν, δηλαδή, αύριο επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που ελέγχονται πλήρως από τη βάση της Κουμουνδούρου να παίρνουν μέρος στις εκλογές της ΝΔ και να ψηφίζουν Μεϊμαράκη, τότε για τη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπάρχει καμία απολύτως σωτηρία.

Στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε πως πριν από λίγα 24ωρα είδαν το φως της δημοσιότητας και δημοσιεύματα στις εφημερίδες που ήθελαν Τσίπρα και Μεϊμαράκη να έχουν ήδη... κοινές θέσεις για τη συμμετοχή της ΝΔ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αν τελικά πάρει το χρίσμα του προέδρου, σε μια οικουμενική κυβέρνηση, με τον ίδιο τον Μεϊμαράκη να παίρνει τη θέση του Δραγασάκη στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Είναι πασιφανές ότι έχει πολλούς λόγους ο Αλέξης Τσίπρας να μη θέλει με καμία δύναμη να βρεθεί απέναντί του ένας πολιτικός άφθαρτος και απόλυτα πετυχημένος στη μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή, όπως είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Και διαπιστώνοντας πως ο Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αυτή τη στιγμή το απόλυτο φαβορί για να πάρει εκείνος το χρίσμα και να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα και να επιχειρήσουν να διευρύνουν ουσιαστικά, το εκλογικό σώμα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας με συμμετοχές από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε, βέβαια, για την απόλυτη ηθική και πολιτική κατάπτωση εκείνων που μπορεί να έχουν σκεφτεί κάτι τέτοιο. Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γνωρίζει μέχρι που φτάνει το δικό του ταβάνι και είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος, μόνο που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο, πέρα απ΄το να γατζωθεί στην καρέκλα του προέδρου και ας είναι αιωνίως δεύτερος ή ας αποτελεί το δεξί χέρι του Τσίπρα, αφού σε λίγο καιρό θα απαιτηθεί εκ των εξελίξεων το «σπάσιμο» της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αυτή τη συναλλαγή που ψιθυρίζουν ακόμα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, τα οποία και... ανατριχιάζουν με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, επιβάλλεται να την ακυρώσουν με τη δική τους μαζική συμμετοχή οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Τα εκατομμύρια των οπαδών της δεξιάς σε όλη την Ελλάδα που σίγουρα δεν θα θέλουν με τίποτα να δουν τον Τσίπρα να κυβερνά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ίδια τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ψηφοφόρος της ΝΔ επιβάλλεται να στηρίξει με την ψήφο του τον πολιτικό που δεν έχει τίποτα να του καταλογίσει ο Τσίπρας, ο οποίος έχει βουτηχθεί πια μέχρι το λαιμό στα μνημόνια και τα ψέματα και γνωρίζει πως ο χρόνος κυλά αντίστροφα και για το δικό του γκρέμισμα από την εξουσία.

Αν λοιπόν οι Νεοδημοκράτες θέλουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό για τα επόμενα 10 χρόνια και την Ελλάδα να κυβερνάται από τη Μέρκελ, ας συστρατευτούν με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που θα φημολογείται οτι θα σταλούν αύριο στα εκλογικά κέντρα της Ν.Δ.

Αν όμως θέλουν να δουν και πάλι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να αναδεικνύεται πρώτο σε εθνικές εκλογές και να αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, τότε οφείλουν να σκεφτούν καλά και κατόπιν να ψηφίσουν με το δικό τους κριτήριο και φυσικά με την προοπτική επιστροφής της παράταξης στη διακυβέρνηση της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μπροστά της μια τελευταία ευκαιρία για να ανακτήσει τη δική της κυριαρχία που σήμερα έχει πάει περίπατο και να επιστρέψει στην εξουσία.

Η απόφαση ανήκει σε όλους τους Νεοδημοκράτες.

Κανένας δεν μπορεί να νοθεύσει την ετημυγορία και την αποφασιστικότητα των Νεοδημοκρατών να εμπιστευτούν
την ηγεσία του κόμματος σε αυτόν που εκείνοι κρίνουν ως τον πιο ικανό και όχι αυτόν που ο Τσίπρας θελει για να μπορει ανενόχλητος να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του.

Σχετικές ειδήσεις