ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ιδρύει πανευρωπαϊκό κόμμα το Φεβρουάριο!

Βαρουφάκης: Ιδρύει πανευρωπαϊκό κόμμα το Φεβρουάριο!

Στα σκαριά είναι το νέο κόμμα του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και όπως όλα δείχνουν θα κάνει «πρεμιέρα» τον Φεβρουάριο του 2016.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ – ΠΩΣ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό «L'Espresso» και μάλιστα έδωσε και το στίγμα του νέου πολιτικού σχηματισμού: Θα είναι πανευρωπαϊκός, ριζοσπαστικός και θα έχει στόχο «τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Περιγράφοντας τον σκοπό της δημιουργίας του κόμματος, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε στο «L'Espresso»: «Θέλω να αποδείξω σε εκείνους που αποδέχονται τις αυταρχικές πολιτικές ευρωπαϊκών αντιδημοκρατικών θεσμών, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση».

Αναφερόμενος στις εκλογές που έγινΑΝ την Κυριακή Δεκεμβρίου στην Ισπανία τόνισε ότι οι σκληρές πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ ήταν προκειμένου να αναχαιτιστεί το ρεύμα προς τους PODEMOS, ενώ προέτρεψε τον επικεφαλής του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας να μην κάνει παραχωρήσεις στους εταίρους του, αν συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Βαρουφάκης έψεξε τη στάση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι για την ένταση με την Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως αν είχε κάνει πραγματική αντιπολίτευση στο Βερολίνο, θα είχε αναχαιτιστεί και η πίεση που ασκήθηκε στον Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις