ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Η χώρα και η Δημοκρατία χρειάζονται αξιωματική αντιπολίτευση μαχητική και αξιόπιστη

Νικολόπουλος: Η χώρα και η Δημοκρατία χρειάζονται αξιωματική αντιπολίτευση μαχητική και αξιόπιστη

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν για «τα έργα και τις ημέρες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και τις αγορές της συζύγου του με πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens.

Κατά την διάρκεια των δύο τηλεοπτικών του εκπομπών το Σαββατοκύριακο: «Το Μαξίμου Ακούει» στο Kontra Channel, ο Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είπε:

«Οι αποκαλύψεις στην εκπομπή μου "Tο Μαξίμου ακούει;" στο Kontra Channel, αναφορικά με την αγορά οικοπέδου στην Τήνο, στην οποία εμπλέκονται ο φυγόδικος πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μ. Χριστοφοράκος και η σύζυγος του υποψήφιου για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, εγείρουν μείζον ηθικοπολιτικό ζήτημα. Λίγες μόλις ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο για την ανάδειξη Προέδρου της μεγάλης φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξης, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κεντροδεξιάς στη χώρα μας, οι εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας που θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξή του, οφείλουν να έχουν πλήρη και σαφή εικόνα αναφορικά με τα καταγγελλόμενα. Από την άποψη αυτή, αποτελεί υποχρέωση του κ. Μητσοτάκη, και των αρμόδιων αρχών, να ξεκαθαρίσουν δίνοντας τις αναγκαίες εξηγήσεις και τα απαραίτητα στοιχεία, την κατάσταση. Δεν είναι νοητό σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα και το χώρο περίοδο, να "σέρνονται" τέτοιου είδους καταγγελίες και να μένουν αναπάντητες. Είναι ζήτημα ηθικής τάξεως και δημοκρατίας. Η χώρα και η Δημοκρατία χρειάζονται μια Αξιωματική Αντιπολίτευση μαχητική και αξιόπιστη, που την ηγεσία της δεν θα τη βαραίνει ούτε σκιά υποψίας για οποιασδήποτε μορφής "ομηρία"».