ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για ληξιπρόθεσμες οφειλές: Ανίκανη και άσχετη η κυβέρνηση

ΝΔ για ληξιπρόθεσμες οφειλές: Ανίκανη και άσχετη η κυβέρνηση

«Μέχρι πριν λίγες ημέρες, η συγκυβέρνηση πανηγύριζε γιατί αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα και συγκρατήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος. Προειδοποιήσαμε τους κυβερνώντες ότι η ιδεοληψία, η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι. Τα στοιχεία των ληξιπροθέσμων φορολογικών οφειλών για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν εκρηκτική αύξηση», υπογραμμίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία.

«Τα στοιχεία των ληξιπροθέσμων φορολογικών οφειλών για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν εκρηκτική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μόνο το Νοέμβριο έφθασαν το 1,5 δις ευρώ, ενώ συνολικά αγγίζουν πλέον τα 84 δισ. ευρώ», προσθέτει η Συγγρού.

Και τονίζει: «Τα ψέματα της συγκυβέρνησης έχουν κοντά ποδάρια. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος εισπράττει λιγότερα και η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα για να καλύψει τις "τρύπες" των παλιών. Η συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής αποδεικνύεται αυτοκτονική: Οι πολίτες γονατίζουν κάτω από το βάρος φόρων που δεν μπορούν να σηκώσουν, κινδυνεύουν με κατασχέσεις και οδηγούνται στην απόγνωση».

«Είναι, επιτέλους, η ώρα να το καταλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χώρα θέλει αποτελεσματικότερο κράτος, με λιγότερους φόρους και όχι κομματικό κράτος με περισσότερους φόρους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις