ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Δεδομένη η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν

Κουμουτσάκος: Δεδομένη η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν

Αιχμηρή απάντηση στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, που ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, έδωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη θέση της Ελλάδας στη συνθήκη καθώς και το γεγονός ότι από τη γεωπολιτική της θέση είναι σύνορο και από επιλογή της είναι προπύργιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «στην εξαιρετικά ασταθή και γεμάτη προκλήσεις περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Δηλώνει δε ότι τον ρόλο αυτό και την αποστολή «είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό ισχύει και για την αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης, που συνιστά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για μάχη της Ελλάδας σε δύο μέτωπα, στον οικονομικό και το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι η μάχη δίνεται με σεβασμό στον άνθρωπο, αλλά και φροντίδα για την ασφάλεια. «Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογραμμίζει.

Σχετικές ειδήσεις