ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καράογλου: Καταδικαστέες οι δηλώσεις Βέμπερ περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Καράογλου: Καταδικαστέες οι δηλώσεις Βέμπερ περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Είναι απαράδεκτο να προσπαθούν να “φορτώσουν” στην Ελλάδα τα προβλήματα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Β΄ Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου ο οποίος καταδίκασε τις δηλώσεις του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, για έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν.

Ο κ. Καράογλου, μιλώντας στην εκπομπή “Πριν λαλήσει ο πετεινός”, με τους Κώστα Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, χαρακτήρισε το προσφυγικό – μεταναστευτικό διεθνές πρόβλημα, επισήμανε ότι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρώπη και ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι η ΝΔ είναι μέλος του ΕΛΚ οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ είναι καταδικαστέες επειδή στρέφονται σε βάρος της Ελλάδας.

Είπε ακόμα, ότι αν στις αφρικανικές χώρες δεν υπάρξεις στοιχειώδης ανάπτυξη οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν, ενώ επέκρινε τις χώρες της Δύσης για το γεγονός ότι έχουν “μεγάλες και βασικές ευθύνες” για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Επίσης, ο κ. Καράογλου επέρριψε ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός – όπως είπε – ότι μέχρι πρόσφατα αρνούνταν τη βοήθεια των δομών της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ επανέλαβε τη διαφωνία του για τη διαδικασία εκλογής προέδρου και επισήμανε ότι στο επόμενο συνέδριο του κόμματος θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα αυτό καθώς επίσης και η διάρκεια της θητείας του προέδρου. “Εκτός από την εκκλησία που προβλέπει ότι οι μητροπολίτες είναι ισόβιοι δυστυχώς το καταστατικό μας προβλέπει κάτι τέτοιο και για τον πρόεδρό μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης, ότι στη διάρκεια της προεκλογικές περιόδου υπήρξαν μεταξύ των υποψηφίων “γρατζουνίσματα και όχι μαχαιρώματα” και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξουν νέες εντάσεις και αντιπαραθέσεις, μέχρι τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, καθώς – όπως εκτίμησε– μεσολαβούν οι γιορτές, αλλά και το πένθος του υποψηφίου Β. Μεϊμαράκη, λόγω του πρόσφατου θανάτου της αδερφής του.

Σε ερώτηση για πιο λόγο απουσίαζε από τη Βουλή στη διάρκεια της πρόσφατης ψηφοφορίας για το σύμφωνο συμβίωσης, είπε επέλεξε να εκφράσει τη διαφωνία του με την αποχή, καθώς, όπως είπε, ότι με το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζεται η απαγόρευση της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

“Για μένα είναι απαραβίαστη κόκκινη γραμμή το ζήτημα της πιθανής υιοθεσίας αργότερα παιδιών”, είπε ενώ καταδίκασε τις σκηνές με τα ζευγάρια που φιλιόταν έξω από τη μητρόπολη και στη Βουλή.

“Οι σκηνές όπου τα δύο νεαρά αγόρια ντυμένα ιερείς έξω από τη μητρόπολη φιλιόταν, ή τα ζευγάρια των ομοφύλων θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτες και θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση της Φρουράς της Βουλής”, υπογράμμισε ο κ. Καράογλου.

Τέλος για το ζήτημα της αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σχολίασε λέγοντας ότι πριν από ένα χρόνο στελέχη της σημερινής κυβέρνησης συμμετείχαν στο κίνημα “Δεν Πληρώνω”, ενώ υπογράμμισε ότι σήμερα υπάρχει ένα άτυπο, αλλά στην ουσία πραγματικό κίνημα ανθρώπων που, όπως είπε, δεν μπορούν να πληρώσουν. “Αν ανεβάζουμε τους φόρους δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν οι φόροι αυτοί”, κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Σχετικές ειδήσεις