ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό: Κατρούγκαλος - Βασικός μας στόχος η εθνική σύνταξη

Ασφαλιστικό: Κατρούγκαλος - Βασικός μας στόχος η εθνική σύνταξη

Τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και ερωτηθείς για τις επικουρικές συντάξεις, επεσήμανε ότι το σχέδιο είναι να μην μειωθούν ούτε εκείνες, βασιζόμενες στον μηχανισμό της «προσωπικής διαφοράς», ο οποίος, όπως είπε, είναι εγγυημένος και μετά το 2018.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι οι δύο βασικές καινοτομίες της μεταρρύθμισης, θα είναι πρώτον ότι θα υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για όλους και δεύτερον ότι καθιερώνεται η εθνική σύνταξη που δεν χρηματοδοτείται από τις εισφορές, αλλά από τη φορολογία.

Πρόσθεσε δε ότι πάνω η εθνική σύνταξη αποτελεί βάση και ότι θα τη δικαιούνται και ασφαλισμένοι που δεν είχαν σταθερή εργασία ακόμη και αν εργάστηκαν για 15 χρόνια, ενώ τη χαρακτήρισε καλύτερη και δικαιότερη από το ΕΚΑΣ.

Τόνισε δε ότι είναι εγγυημένες από το κράτος οι νέες συντάξεις, ενώ έκανε λόγο για πλήρως κοστολογημένες προτάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις